Objavljeno u Nacionalu br. 494, 2005-04-03

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

Sukob Đurđe Adlešić i HSS-ova tajkuna

Kako se približava 15. svibanj i lokalni izbori, u Bjelovaru je sve žešći sukob gradonačelnice Đurđe Adlešić i lokalnog HSS-a. Uzrok sukoba je namjera Anđelka Toša, lokalnog HSS-ova tajkuna, da u zaštićenoj zoni izgradi benzinsku crpku i asfaltnu bazu, zbog čega je došlo i do političke podjele. Đurđu Adlešić podupiru SDP, HNS, HSP i neke manje stranke, dok su uz Toša HSS i HDZ.
Sve je počelo prije dvije godine kada je Račanova vlada odlučila dopustiti izgradnju benzinske crpke u Gornjoj Plavnici, čime je to područje izvlašteno iz zaštićenog šumskog područja. U to vrijeme ministar poljoprivrede i šumarstva bio je Božidar Pankretić, bjelovarsko-bilogorski župan Davor Bajs, obojica iz Hrvatske seljačke stranke. U međuvremenu su se pobunili bjelovarski HSLS, HNS i SDP jer je riječ o zaštićenoj lokaciji, a Toš je dobio pravo na izgradnju pumpe, iako na području grada već postoji šest benzinskih crpki. Sada je sukob kulminirao jer je Anđelko Toš uputio zahtjev da usred šume uz crpku izgradi i asfaltnu bazu, tako da je u Bjelovaru uoči izbora nastala paradoksalna situacija u kojoj su neformalni saveznici postali HSS i HDZ.

Vezane vijesti

U Libiji razminiranje po hrvatskome modelu

U Libiji razminiranje po hrvatskome modelu

Libija je zainteresirana za primjenu hrvatskog modela borbe protiv mina te za suradnju s hrvatskim tvrtkama koje se bave razminiranjem, proizvodnjom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika