Objavljeno u Nacionalu br. 331, 2002-03-19

Autor: Nacionalova redakcija

VOJVODINA

Nova ljubljanska banka kupila novosadsku Continental banku

Nova ljubljanska banka je 21. prosinca 2001. otkupila cjelokupnu 22. emisiju dionica Continental banke, koja je iznosila oko 5 milijuna njemačkih maraka i tako stekla 13,28 posto udjela

Do kraja lipnja ove godine Nova ljubljanska banka postat će većinski vlasnik Continental banke iz Novog sada, kazao je direktor glavne filijale te novosadske banke u Beogradu Bato Novosel. Nakon što je prošle godine nekoliko inozemnih banaka dobilo licencu za rad i otvorilo svoje filijale u Beogradu, započelo je i otvaranje financijskog tržišta u Srbiji za nova partnerstva u bankovnom sustavu. Nova ljubljanska banka je 21. prosinca 2001. otkupila cjelokupnu 22. emisiju dionica Continental banke, koja je iznosila oko 5 milijuna njemačkih maraka i tako stekla 13,28 posto udjela, s namjerom da postupnim ulaganjima postane većinski vlasnik Continental banke. To će postići otkupom 50,1 posto dionica u vrijednosti od oko 17 milijuna eura.

Continental banka u Vojvodini kontrolira petinu financijskog tržišta. Posjeduje 52 filijale i druga je po veličine bilančne sume.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika