Objavljeno u Nacionalu br. 354, 2002-08-28

Autor: Nacionalova redakcija

NOVI USPON POSLOVNOG CARSTVA IVICE TODORIĆA

Agrokor pretječe Plivu i približava se HT-u

...

Cijeli je Agrokor u prošloj godini imao ukupni prihod od 4,7 milijardi kuna, a ove će godine samo Konzum, najveće poduzeće u koncernu Ivice Todorića, zahvaljujući rastu od čak 75 posto, dostići pet milijardi kuna. Naravno, u ukupnom prihodu Konzuma je i dio prihoda Leda, Jamnice, Zvijezde, koja izgleda posebno dobro posluje. Zahvaljujući još i snažnom rastu Agrokor trgovine, koja na veliko trguje poljoprivrednim proizvodima i već je lani imala više od 750 milijuna kuna ukupnog prihoda, a ove se godine uz pobjedu na natječaju za otkup pšenice očekuje i milijarda, konsolidirani ukupni prihod Agrokora bit će veći od 6,5 milijardi kuna, najavljuje u časopisu Banka od rujna Ljerka Puljić, potpredsjednica Agrokora.

Po tom bi pokazatelju Agrokor mogao preteći Plivu, koja je lani imala ukupni prihod od blizu 5,5 milijardi kuna, no pitanje je kako će se na konsolidirane Plivine rezultate odraziti njezine stotine milijuna dolara vrijedne akvizicije. Obje se kompanije međutim približavaju HT-u, koji je lani skupio 7,4 milijardi kuna.

Ali, kad je riječ o profitabilnosti, stvari stoje drukčije. Lani Agrokor nije imao ni sto milijuna kuna profita, dok je Pliva imala više od milijarde. I ove će godine, kako najavljuje Ljerka Puljić, biti vrlo zadovoljni ako godinu završe s minimalnom dobiti.

Vezane vijesti

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Na prigodnoj svečanosti Plivi je uručen Certifikat Poslodavac Partner koji se dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Certifikat je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika