Objavljeno u Nacionalu br. 354, 2002-08-28

Autor: Nacionalova redakcija

KUTINA

Ugovori Petrokemije o isporuci gnojiva za BiH

...

Kutinska Petrokemija potpisala je s tvrtkama Modeco iz Ljubuškog te Rapić iz Gradiške ugovore o dugoročnoj poslovnoj suradnji i isporukama gnojiva za BiH, u ukupnoj količini od 120.000 tona. Riječ je o godišnjih 120.000 tona isporuka putem spomenutih uvoznika za već poznata 383 kupca u BiH, od kojih trećina spada u veće potrošače.

Ugovori o dugoročnoj suradnji praktički znače da bi Petrokemija zadržala i unaprijedila svoju dosadašnju vodeću poziciju na tom tržištu. Kutinska je tvrtka sposobna zadovoljiti 70 posto zahtjeva poljodjelstva BiH za potrebne količine gnojiva, naglasio je član Uprave Petrokemije d.d. Nedjeljko Klopček. Unatoč uvozu uglavnom iz istočnih zemalja i vlastitoj proizvodnji u Lukavcu Petrokemija je bosanskohercegovačkom tržištu prirodni partner, izjavio je Petrović i dodao kako su količine precizirane ugovorom uz sve teškoće realnost. Pojedinačno kupci iz BiH od uvoznika će o plasmanu ugovorenih količina biti obaviješteni na skorašnjim međunarodnim sajmovima koncem kolovoza i početkom rujna u Gradačcu i Banjoj Luci. Ugovori i deregulacija cijena donedavnog kutinskog gubitaša pretvorili su u uspješnu tvrtku.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika