Objavljeno u Nacionalu br. 386, 2003-04-08

Autor: Nacionalova redakcija

Heinekenov menadžment u Karlovcu

Ton Blum prvi čovjek Karlovačke pivovare

...

Ton Blum čelni je čovjek Karlovačke pivovare nakon što ju je početkom prošlog tjedna preuzela tvrtka Heineken AdriaTon Blum čelni je čovjek Karlovačke pivovare nakon što ju je početkom prošlog tjedna preuzela tvrtka Heineken AdriaTon Blum čelni je čovjek Karlovačke pivovare nakon što ju je početkom prošlog tjedna preuzela tvrtka Heineken Adria d. o. o., u vlasništvu nizozemskog Heinekena, od dosadašnjeg vlasnika Southern Breweries Establishment, člana Lukšić Grupe. Nizozemski Heineken nedavno je kupio 68,8 postotnog vlasničkog udjela Karlovačke pivovare, plativši 634,7 milijuna kuna, odnosno 82,5 milijuna eura te najavio raspisivanje javne ponude za preostalih 31,2 posto dionica.

Nizozemski menadžer, 57-godišnji Ton Blum ima bogato iskustvo s tvrtkama za proizvodnju pića: završivši studij ekonomije za poslovne kadrove na sveučilištu u Amsterdamu, kao i dodatne stupnjeve menadžerskog obrazovanja, u tridesetak godina karijere bio na mnogim vodećim funkcijama. Između ostalog bio je generalni direktor Asia Pacific Breweries u Singapuru, generalni direktor Hainan Asia Pacific Brewery u Haikouu u Kini, financijski direktor i član menadžerskog tima Heineken Nederland B.V. u Nizozemskoj, generalni direktor SP Holdings u Port Moresbyju u Papui Novoj Gvineji, generalni direktor u Coca Colinoj punionici Compagnie Industrielle des Boissons s.a.r.l. u Kinšasi (Zair), a uz ostalo je i počasni konzul Kraljevine Nizozemske u Papui Novoj Gvineji.

Karlovačka pivovara pod Blumovim vodstvom namjerava zadržati brand Karlovačko pivo, a u uvoznim operacijama Heinekena neće biti promjena. Prijenosom znanja i tehnologije namjeravaju osigurati tržišni rast pivovare, kako bi ojačali pozicije u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Nizozemski koncern ovim preuzimanjem stječe 19-postotni udio na hrvatskom pivarskom tržištu.

Vezane vijesti

Alexander Gerschbacher novi predsjednik uprave Karlovačke pivovare

Alexander Gerschbacher novi predsjednik uprave Karlovačke pivovare

Karlovačka pivovara danas je predstavila novog predsjednika uprave Alexandera Gerschbachera, koji će preuzeti čelnu poziciju u Pivovari 1. srpnja.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika