Objavljeno u Nacionalu br. 391, 2003-05-13

Autor: Nacionalova redakcija

Europska udruga zrakoplovnih tvrtki

Croatia Airlines treća po točnosti letenja

...

Croatia Airlines treća po točnosti letenjaCroatia Airlines treća po točnosti letenjaPrema službenom izvješću Europske udruge zrakoplovnih tvrtki (AEA), Croatia Airlines je u ožujku obavila 99,4 posto planiranih i objavljenih letova i bila je treća na ljestvici članica AEA. Prema kriteriju točnosti polijetanja unutar 15 minuta obavljeno je 91,6 posto letova i ostvareno šesto mjesto, a prema kriteriju točnosti slijetanja obavljeno je 88,4 posto letova i ostvareno osmo mjesto. Ti su rezultati ostvareni u uvjetima globalne krize u zrakoplovnoj industriji i unatoč posljedicama nedavnog rata u Iraku, zbog čega su, primjerice, članice AEA u ožujku ove godine zabilježile 4,5 posto manje putnika u odnosu na lanjski ožujak. Najveći pad putnika, čak 34,4 posto, zabilježen je na letovima za Bliski istok i 20,5 posto na letovima za sjevernoafričko tržište. U odnosu na isti mjesec lani, članice AEA zabilježile su 5 posto manje putnika na letovima unutar Europe, a pojava SARS-a izazvala je i 7,3 posto manje putnika na letovima za Daleki istok i Australiju.
Od 1. siječnja do 30. travnja ove godine u zrakoplovima Croatia Airlinesa prevezeno je 314.437 putnika, što je 16 posto više putnika u odnosu na isto razdoblje lani.

Vezane vijesti

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines i slovenski nacionalni prijevoznik Adria Airways mogli bi uskoro početi razgovore o udruživanju,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika