Objavljeno u Nacionalu br. 394, 2003-06-04

Autor: Nacionalova redakcija

PLANOVI SVJETSKOG FARMACEUTSKOG DIVA

Pfizer ulazi u otvorenu borbu s Plivom za primat na poljskom tržištu

Željko Čović, predsjednik Uprave PliveŽeljko Čović, predsjednik Uprave PliveAmerički farmaceutski gigant Pfizer namjerava postati lider na poljskom tržištu lijekova, pišu poljski mediji. Time s prema i otvorenu borbu s hrvatskom Plivom. Naime, nakon preuzimanja poljske kompanije Pharmacia Corp u travnju ove godine, Pfizer je po veličini proizvodnje postao peta kompanija na poljskom tržištu lijekova, s tržišnim udjelom od četiri posto, dok Pliva još uvijek drži prvenstvo: po količini proizvodnje je druga kompanija na poljskom tržištu, po količini prodaje na četvrtom mjestu, a po vrijednosti prodaje na osmom mjestu.
“Najveći smo svjetski proizvođač lijekova, a takvu poziciju htjeli bismo ostvariti i u Poljskoj”, kazao je čelnik Pfizera Polska J. Heiman. Lani su prihodi Pfizer Polska iznosili 224,4 milijuna zlota (51,5 milijuna eura), što je bilo 58 posto više nego u 2001. Istodobno, Pharmacia je imala prihod od 100 milijuna zlota. Očekuje se da bi nova kompanija trebala ove godine povećati prihode između 15 i 20 posto.

Vezane vijesti

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Na prigodnoj svečanosti Plivi je uručen Certifikat Poslodavac Partner koji se dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Certifikat je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika