Objavljeno u Nacionalu br. 394, 2003-06-04

Autor: Nacionalova redakcija

MEĐUNARODNI MONETARNI FOND

Meksički doministar novi pomoćnik direktora MMF-a

Horst Köhler, izvršni direktor Međunarodnog monetarnog fondaHorst Köhler, izvršni direktor Međunarodnog monetarnog fondaHorst Köhler, izvršni direktor Međunarodnog monetarnog fonda, prošlog je tjedna predložio da njegov novi pomoćnik bude Agustín Carstens, zamjenik meksičkog ministra financija. Carstens bi trebao na mjestu pomoćnika zamijeniti Eduarda Aninata, koji je u ožujku ove godine objavio da će napustiti MMF u lipnju. Köhler je prilikom imenovanja rekao kako se raduje što će se Carstens pridružiti upravljačkom timu MMF-a, te da vjeruje da će mu njegovo iskustvo u bankarstvu, financijama i međunarodnoj politici biti dobra podloga kako bi nadogradio uspjehe svojeg prethodnika, Aninata.
Carstens je svoju sadašnju poziciju zauzeo krajem 2000. godine, a glavne dužnosti su mu bile ekonomska politika na nacionalnom nivou, upravljanje meksičkim vanjskim i unutrašnjim dugom, i legislativa i supervizija financijskog sektora. Također je bio glavna spona između meksičkog parlamenta i ministarstva financija. Prije toga, Carstens je već bio dijelom MMF-ovog izvršnog odbora kao predstavnik zemalja Latinske Amerike, nakon što je karijeru dugo godina gradio u meksičkoj centralnoj banci.
Imenovanje Carstensa na mandat od pet godina, treba još potvrditi i izvršni odbor članica MMF-a.

Vezane vijesti

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Zvati Međunarodni monetarni fond ili ne, pitanje je koje se opet aktualizira u stručnoj javnosti. Do danas od početka krize svakih nekoliko mjeseci… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika