Objavljeno u Nacionalu br. 395, 2003-06-10

Autor: Nacionalova redakcija

KREDITNE KARTICE

Diners i HAK izdali karticu kojom se mogu plaćati cestarina i carine

...

Vladimir Kraljević, direktor DinersaVladimir Kraljević, direktor DinersaDiners Club i Hrvatski autoklub plasirali su novu, redizajniranu, co-brand kreditnu karticu. Plativši članarinu Diners Clubu njihov korisnik automatski postaje i član HAK-a, a zajednička kreditna kartica omogućuje korištenje svih usluga koje nudi Diners Club. Pored svih uobičajenih pogodnosti koje pruža, zajednička kartica DC-a i HAK-a specifična je po oznaci «Show your Card». Naime, ARC Europe je međunarodna organizacija koja okuplja vodeće europske autoklubove i njihovim članovima uz predočenje kartice s logom «Show your Card» nudi posebne popuste i različite usluge. «Show your Card» znak omogućava korisniku kartice popuste u agencijama za najam vozila, u hotelima, restoranima, muzejima, pa čak i u zabavnim i safari parkovima. Udruživanjem ovog europskog programa sa sjevernoameričkim programom članskih pogodnosti «Show Your Card & Save», od siječnja 2002. godine nudi uštedu i na putovanjima po SAD-u i Kanadi.

Inače, zajednička DC i HAK kartica služi za plaćanje roba i usluga na više od 40.000 prodajnih mjesta u Hrvatskoj i na više od 8 milijuna prodajnih mjesta u 200 zemalja svijeta. Na svim bankomatima u zemlji i inozemstvu koji imaju znak Cirrusa, karticom je moguće podizati gotovinu, a na više od 4000 prodajnih mjesta u Hrvatskoj moguća je obročna kupnja. Na najprometnijim cestovnim pravcima u Hrvatskoj karticom se plaća cestarina, a na graničnim prijelazima se jednostavno i bez zastoja plaća carina na robu unesenu u zemlju. Korisnici zajedničke kartice za nagradne bodove skupljene redovitom potrošnjom i pravodobnim plaćanjem mjesečnih računa mogu dobiti poklonbon zamjenjiv za ATP knjižicu za Hrvatsku ili inozemstvo.

Budući da korisnik automatski postaje i član HAK-a, ostvaruje sve pogodnosti koje mu pruža članstvo i u tom klubu te na dar dobiva besplatnu knjižicu Auto-touring pomoći u Republici Hrvatskoj.. U lokalnim autoklubovima koji su prodajna mjesta Diners Cluba mogu se zajedničkom karticom platiti klupske usluge, a pri kupnji dodatne ATP knjižice za inozemstvo ili Republiku Hrvatsku ostvaruje 10% popusta.

Zajedničku karticu mogu zatražiti i studenti hrvatskih sveučilišta. Oni ne plaćaju upisninu, a njihova godišnja članarina iznosi samo 50 kuna. Sa zajedničkom kreditnom karticom studenti istodobno postanu članovi HAK-a pa mogu koristiti sve njegove usluge, kao i sve opisane pogodnosti Diners Cluba.

Vezane vijesti

'Diners je i nakon 40 godina tržišni lider'

'Diners je i nakon 40 godina tržišni lider'

Poznata svjetska kartičarska kompanija Diners ove godine obilježava četrdesetu obljetnicu poslovanja u Hrvatskoj. Franšizni ugovor na temelju kojega… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika