Objavljeno u Nacionalu br. 402, 2003-07-29

Autor: Nacionalova redakcija

HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU

Gavrilović podnosi obvezujuću ponudu za PIK Vrbovec

Hrvatski fond za privatizaciju verificirao je odluku kojom se Gavriloviću iz Petrinje omogućuje ulazak u PIK Vrbovec kako bi proveo due diligenceHrvatski fond za privatizaciju verificirao je odluku kojom se Gavriloviću iz Petrinje omogućuje ulazak u PIK Vrbovec kako bi proveo due diligenceHrvatski fond za privatizaciju verificirao je odluku kojom se Gavriloviću iz Petrinje omogućuje ulazak u PIK Vrbovec kako bi proveo due diligence. Dubinsko snimanje je u tijeku, a potencijalni kupac je zadovoljan dosadašnjim razvojem situacije. Po završetku procesa Gavrilović bi do 1. kolovoza trebao podnijeti obvezujuću ponudu za kupnju.

Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju prihvatio je prijedlog Fonda da se 90 postotni vlasnički udjel u Iločkim podrumima proda zagrebačkom Roto prometu, koji je jedini podnio ponudu, za 7,38 milijuna kuna uz jednokratno plaćanje. Roto promet bi Iločke podrume u idućih pet godina dokapitalizirao s 20,25 milijuna kuna – prve godine s 5,25 milijuna, a ostale četiri s po 3,75 milijuna kuna – a kao garanciju je ponudio mjenice. No UP HFP-a zatražit će od ponuditelja da za 20 posto godišnjeg ulaganja podnese bankovnu garanciju, a da ostatak garantira korporativnom garancijom. Drugi zahtjev UO-a je da se u ugovor ugradi čvršća socijalna klauzula od ponuditeljeva prijedloga da u godinu dana neće otpuštati trenutno zaposlene.

Prihvaćeni su i prijedlozi za raspisivanje natječaja za prodaju vlasničkih udjela u Hotelima Makarska i splitskom Jadroplovu. U Hotelima Makarska, tvrtki koju čine tri hotela sa 159 zaposlenih, ponudit će se na prodaju dionice iz portfelja HFP-a koje čine 42,97 posto temeljnog kapitala za 67,34 milijuna kuna, odnosno 140 kuna po dionici, što iznosi 70 posto nominalne cijene. Natječaj će se raspisati uz prethodno mišljenje resornog ministarstva. U Jadroplovu će se na prodaju ponuditi dionice koje čine 22,03 posto temeljnog kapitala po početnoj cijeni od 43,62 milijuna kuna, odnosno 25 kuna po dionici.

Vezane vijesti

Kerum u problemima: I banke mu okrenule leđa, jedini izlaz rasprodaja imovine

Kerum u problemima: I banke mu okrenule leđa, jedini izlaz rasprodaja imovine

Željko Kerum nikako da javno prizna kako već rasprodaje svoje poslovno carstva. Ustrajno ponavlja da "još nije odlučio no, moguće je da trgovinu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika