08.01.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

TELEKOMUNIKACIJE

MOBILKOM AUSTRIA GRUPA I VODAFONE ZAKLJUČILI SU PARTNERSKI SPORAZUM ZA AUSTRIJU, HRVATSKU I SLOVENIJU

...


«Najbolje od dva svijeta» – tržišna snaga operatera iz mobilkom austria grupe bit će ojačana prednostima najvećeg mobilnog operatera na svijetu: Vodafone-a. Korisnicima nudimo globalne usluge i osiguravamo primamljive roaming tarife.

Najveći mobilni operator na svijetu Vodafone, koja posjeduje poslovne udjele u mobilnim operatorima u 28 zemalja svijeta, među kojima je 17 europskih država, i mobilkom austria grupa, potpisali su danas u Ljubljani ugovor o ekskluzivnoj suradnji. Suradnja se temelji na takozvanom «partnerskom konceptu», kojega Vodafone već uspješno ostvaruje s Radolinjom (Finska), TDC Mobilom (Danska), MTC-om (Kuvajt) kao i s Radiolinjom Eesti AS (Estonija). Partnerstvo obuhvaća zajednički razvoj proizvoda, marketing i zajedničku ponudu velikim međunarodnim korisnicima u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj . «Ulazimo u partnerski sporazum koji nam omogućuje pristupanje globalnoj mreži uz istodobno zadržavanje naše samostalnosti. Od prvoga dana zajedno ćemo ubrzati strateški razvoj proizvoda na određenim područjima i obogatiti ih našim vlastitim prednostima. Za naše korisnike ova suradnja znači da će im biti ponuđeno “najbolje iz dva svijeta”, rekao je dr. Boris Nemšić, predsjednik Uprave mobilkom austria grupe i COO Wireless Telekom Austria. Ovom suradnjom ne dolazi do promjena u poslovnim udjelima partnera. Obje grupacije i dalje će na tržištima nastupati neovisno i samostalno.


«Partnerski ugovor» – realizacija najvećih tržišnih prednosti bez promjena u suvlasništvu

Thomas Geitner, izvršni direktor za Globalne proizvode i usluge tvrtke Vodafone, ističe prednosti partnerstva za obje grupacije: «Pristupili smo suradnji na jednakoj razini koja će omogućiti znatne prednosti za korisnike i dioničare tvrtke Vodafone , kao i za operatere u našem vlasništvu. Tom suradnjom ispunjavamo praznine na europskoj karti Vodafonea, jer do sada nismo djelovali u zemljama mobilkom austria grupe. Zbog njezinog vodstva na području inovacija, koje je priznato diljem Europe, mobilkom austria grupa je za nas posebno značajan partner». Inače, ovo je prvo partnerstvo Vodafona s jednom grupacijom.

“Think global, act local”: povećana učinkovitost, globalni “know-how” i usmjerenost prema domaćem korisniku

“S vodećeg položaja na tržištu”, izjavio je Nemšić, mobilkom austria grupa mogla je birati partnera za suradnju za pristup globalnoj mreži. Regionalni operater na tržištima Austrije, Hrvatske i Slovenije, koji bilježi porast prometa i broja korisnika u svim zemljama članicama, na ovaj način moći će koristiti dodatnu razmjenu znanja i iskustva. “Naša prednost, utemeljena na brzom prijenosu znanja i umijeća između tvrtki, omogućila nam je vodstvo na području inovacija u svim zemljama u kojima djelujemo. Zajedničko djelovanje i intenzivna razmjena znanja i umijeća s tvrtkom Vodafone i ubuduće će nam osiguravati taj položaj”, obrazložio je Nemšić. Pored razvoja proizvoda, mobilkom austria grupa i Vodafone će surađivati na području razvoja tehničkih platformi kao i posluživanja i prodaje velikim korisnicima. Znatna ušteda u troškovima proizlazi iz sinergije razvoja proizvoda ali i iz zajedničke kupnje hardverskih i softverskih proizvoda.

Povoljno telefoniranje u 26 zemalja s Eurocall-om

Prednosti nove suradnje u prvom redu osjetit će korisnici – 107,5 milijuna korisnika Vodafona i 4,26 milijuna korisnika mobilkom austria grupe. Korisnici Vodafona će ubuduće, prije svega, koristiti A1, VIP i Si.mobil mrežu u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj. To znači: globalne usluge koje se mogu koristiti u svim zemljama obiju grupacija, nove usluge i jednaka tarifa posvuda. “Još u prvoj polovini 2003. godine uvest ćemo nove roaming tarife. S Eurocall-om našim korisnicima iz Austrije, Hrvatske i Slovenije možemo ponuditi povoljnije tarife u 26 zemalja. Nadalje, korisnicima ćemo osigurati i višu razinu usluge zahvaljujući pojednostavljenom pristupu usluga i u inozemstvu”, izjavio je mr. Josef Vinatzer, predsjednik Uprave VIPneta.

Mobilkom austria grupa ima ekskluzivno pravo na uvođenje i komercijalizaciju proizvoda Vodafonea na svojim tržištima (uz izuzetak Lihtenštajna). “Za buduće proizvode, koje ćemo zajedno osmisliti, nastupat ćemo i pod zajedničkim brandom, izjavio je Vinatzer. “Vrijednost našeg jakog VIP branda povećat ćemo međunarodno poznatim i priznatim brandom ‘Vodafone’».

Vodafone je najveći mobilni operator na svijetu: grupacija je zastupljena u 28 zemalja i na pet kontinenta. Tvrtka Vodafone poslužuje više od 107,5 milijuna korisnika diljem svijeta, prema podacima od 30. rujna 2002. godine. Prema njezinoj tržišnoj vrijednosti, Vodafone je jedna od najvećih tvrtki među prvih FTSE 100 i u Eurotop 300. Uz program partnerske mreže, kojemu je sada pristupila i mobilkom austria grupa, Vodafone jača svoju poziciju na europskom tržištu. Globalno aktivna tvrtka koristi nove prilike za rast pri čemu se oslanja na suradnju s najjačim partnerima.

Vezane vijesti

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

Državne institucije i javna poduzeća lani su potrošili 128,3 milijuna kuna na nabavu telekom usluga, što je 45 posto manje u odnosu na 2010. HT -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika