Objavljeno u Nacionalu br. 409, 2003-09-16

Autor: Nacionalova redakcija

DUŽNIČKA KRIZA

INA traži 16-postotno poskupljenje plina

Da bi osigurala opskrbu tržišta, Ina mora uvoziti skuplji ruski plinDa bi osigurala opskrbu tržišta, Ina mora uvoziti skuplji ruski plinLokalni distributeri plina pod prijetnjom obustave isporuke plina namirili su prošlog tjedna dio duga Ini, tako da je trenutačna kriza riješena. No savjetnik predsjednika Uprave Ine Stevo Kolundžić najavio je da će Ina početkom listopada uputiti Vijeću za regulaciju energetskih djelatnosti zahtjev za poskupljenjem plina od najmanje 16 posto.
Naime, da bi osigurala opskrbu tržišta, Ina mora uvoziti skuplji ruski plin, objašnjava Kolundžić, a osim toga, u pitanje bi mogla doći opravdanost ulaganja u projekte crpljenja plina u sjevernom Jadranu Mala Gea i plinofikacije Istre i Dalmacije.
Početkom prošlog tjedna, prije podmirenja dijela duga, ukupni tekući dug za isporučeni plin iznosio je oko 47 milijuna kuna, a ukupni dug, kada se uračunaju stara potraživanja, penje se iznad sto milijuna kuna.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika