Objavljeno u Nacionalu br. 417, 2003-11-12

Autor: Nacionalova redakcija

AGROKOR

Porast prometa 41 posto i operativne dobiti 33 posto

Najveća privatna hrvatska tvrtka Agrokor u trećem kvartalu bilježi 41% veći promet i 33% veću operativnu dobit u odnosu na isto razdoblje prošle godine, doznaje se iz Uprave kompanije.Najveća privatna hrvatska tvrtka Agrokor u trećem kvartalu bilježi 41% veći promet i 33% veću operativnu dobit u odnosu na isto razdoblje prošle godine, doznaje se iz Uprave kompanije.Najveća privatna hrvatska tvrtka Agrokor u trećem kvartalu bilježi 41% veći promet i 33% veću operativnu dobit u odnosu na isto razdoblje prošle godine, doznaje se iz Uprave kompanije. Najbolje unutar Agrokora posluju Konzum i Jamnica, a iznenađujuće dobar rezultat bilježe i inozemne kompanije.

Beogradski Frikom, prema nepotvrđenim podacima, treći kvartal završava s dobiti, dok je Agrokor na kraju godine očekivao gubitak od dva milijuna eura. Službene rezultate poslovanja kompanija će objaviti u sljedeća dva tjedna.

Razloge za zadovoljstvo imat će i 11 tisuća radnika kompanije jer je potpisom na tarifni dio kolektivnog ugovora radnicima plaća od prosinca povećana za pet posto, a osigurana im je i božićnica od po 1.200 kuna. Predsjednik koncerna Ivica Todorić rekao je kako će rast plaća povećati troškove za plaće za 40 milijuna kuna na godišnjoj razini.

Vezane vijesti

Mercator ostao bez Uprave zbog propale prodaje Agrokoru?

Mercator ostao bez Uprave zbog propale prodaje Agrokoru?

Uprava najvećeg slovenskog trgovačkog lanca Mercatora kasno sinoć podnijela je neopozivu ostavku na svoj položaj. Odlazak čelnih ljudi Mercatora… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika