Objavljeno u Nacionalu br. 495, 2005-05-10

Autor: Nacionalova redakcija

Pliva želi prodati proprietary poslovanje u SAD-u

Potvrđene sumnje analitičara u profitabilnost lijeka Sanctura

Pliva je u prvom tromjesečju ove godine ostvarila 347,5 milijuna dolara ukupnih prihoda, što je povećanje od 22,5 posto u odnosu na isto razdoblje lani. No neto dobit pala je za 15,9 posto, na 44,2 milijuna dolara, priopćeno je iz Plive.
Porast prihoda ostvaren je u prvom redu od rojaliteta za azitromicin, a slabiji ukupni rezultat posljedica je visokih troškova marketinga lijeka Sancture i troškova restrukturiranja. Tako su potvrđene sumnje analitičara u profitabilnost Sancture koji je Pliva prošle godine lansirala na američkom tržištu. Troškovi prodaje i distribucije porasli su za 58 posto, na čak 29 posto ukupnih prihoda, zbog povećanih troškova marketinga i distribucije Sancture. Tvrdnjom da se kompanija nalazi “pred realizacijom strateških odluka za ‘proprietary’ poslovanje u SAD-u”, u Plivi neizravno potvrđuju da razmatraju prodaju poslovanja s lijekom Sanctura jer se na tržištu SAD-a teško može nositi s direktnom konkurencijom puno većih GlaxoSmithKline i Novartisa.

Vezane vijesti

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Na prigodnoj svečanosti Plivi je uručen Certifikat Poslodavac Partner koji se dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Certifikat je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika