Objavljeno u Nacionalu br. 497, 2005-05-24

Autor: Stanko Borić

TOP STIPENDIJA

Rok prijava produljen za 7 dana

Top stipendija za Top studente kao već afirmirana i među osječkim studentima popularna akcija izazvala je zanimanje gospodarstvenika iz Saponije, Cestinga i Žita te s Poljoprivrednog instituta i iz regionalnih

Posljednja prezentacija Top stipendije, akcije Nacionala i njegovih partnera Ingre, Ine, HRT-a, Podravke i Diners Cluba, održana je u Osijeku. Na svakoj prezentaciji akcije Top stipendija prisutan je sve veći broj studenata i lokalnih privrednika. Osječkoj su prezentaciji prisustvovali i mnogi mediji, a Gradski radio Osijek postao je regionalni partner Top stipendije i medijski će pokrivati Osječko-baranjsku županiju.

  Domaćin prezentacije, koju je zajedno s voditeljicom Top stipendije Ninom Šmigmator, kao i do sada, vodio Danijel KoletićPosljednja prezentacija Top stipendije, akcije Nacionala i njegovih partnera Ingre, Ine, HRT-a, Podravke i Diners Cluba, održana je u OsijekuPosljednja prezentacija Top stipendije, akcije Nacionala i njegovih partnera Ingre, Ine, HRT-a, Podravke i Diners Cluba, održana je u Osijeku iz Apriori komunikacija, i ovoga puta bila je Županijska komora Hrvatske gospodarske komore koju je predstavljala gospođa Katarina Pekanov, poslovna tajnica regionalne komore. "Ova akcija posebno mi je draga jer je namijenjena najboljim i najvrednijim studentima. Prosjek godina studiranja, kao i broj upisanih studenata koji završe fakultet poražavajući je, pa najmarljiviji moraju biti nagrađeni", kazala je Katarina Pekanov.

  Izaslanica gradonačelnika Osijeka Zlatka Kramarića, Jasminka Novak Kovač, kazala je kako su Top studenti pokazali koliko vrijede te da zaslužuju punu pohvalu i maksimalnu podršku, no da im predstoji još puno rada. "Uvijek treba tražiti bolje rezultate i ne zadovoljavati se već postignutim", kazala je Jasminka Novak Kovač. Uvjerena je da će Top studenti nakon školovanja ostati u Hrvatskoj što je dodatni motiv gospodarstvenicima da se uključe u akciju jer će Top studenti vrlo skoro postati njihov potencijalni kadar.

Nakon predstavljanja u Osijeku rok za prijave produljen je do 27. svibnja zbog velikog odaziva  Prorektorica osječkog Sveučilišta Žaneta Ugarčić-Hardi naglasila je kako sveučilište već treću godinu zaredom sudjeluje u akciji, a posebno je ponosna zbog dobitnika Top stipendije s osječkog Sveučilišta. "Studenti su svjesni svoje društvene odgovornosti, a zadaća je Sveučilišta da stvori kreativne i motivirane ljude spremne za izazove 21. stoljeća", kazala je Žaneta Ugarčić-Hardi. Prorektorica je kazala kako ulaganje u studente nije samo potvrda kvalitete studenata, već predstavlja i ulaganje u razvoj osječkog gospodarstva.

  Prezentaciji se odazvao velik broj gospodarstvenika s osječkog područja. Voditeljica Edukacijsko-informacijskog centra Saponije Andrea Božić drži stipendiju izvrsnim potezom koji zaslužuje svaku podršku i pomoć. "Saponia već tradicionalno stipendira studente. Do sada je financijsku pomoć dobilo 40-ak studenata, te su veliki izgledi da se uključimo u Top stipendiju", kazala je Andrea Božić. Sličnog je mišljenja i Nada Bakota iz tvrtke Cesting. "Kad sam vidjela prezentaciju, uvjerila sam se u kvalitetu Nacionalove akcije, te ću svakako nastojati da se moja tvrtka uključi u stipendiranje izvrsnih studenata", rekla je Nada Bakota.

  Ovom prilikom svim dosadašnjim dobitnicima Top stipendije s osječkog Sveučilišta uručene su iskaznice Kluba Top studenata. Tako je četvero studenata, Ivana Begić, Ivan Vazler, Dalibor Veber i Andrea Krajina, postalo članovima kluba koji nudi mnoge pogodnosti. Dobitnica Top stipendije 2003. Andrea Krajina s Odjela za matematiku Sveučilišta u Osijeku kazala je kako je dobitak Top stipendije za nju značio jako puno, ne samo u financijskom pogledu već i kao poticaj za daljnje napredovanje. Kako se Top stipendija može iskoristiti za profesionalno usavršavanje pokazala je Ivana Begić s Medicinskog fakulteta koja je najveći dio novčanog iznosa stipendije potrošila na obilaske stručnih kongresa i pohađanje edukacijskih seminara. "Top stipendija mi je omogućila da se, uz znanje s fakulteta, mogu dodatno obrazovati što mi puno znači u budućoj profesionalnoj karijeri", kazala je Ivana Begić koja je Top stipendiju dobila 2003. godine. Svi studenti zahvalili su medijima koji prate Nacionalovu akciju i pozvali studente da se prijave za stipendiju. Zbog velikog interesa rok prijave za studente produljen je do 27. svibnja.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika