Objavljeno u Nacionalu br. 501, 2005-06-20

Autor: Andrej Arnerić

NAJBOLJI STUDENTI

Odabrano 25 Top studenata

Akcija top stipendija za top studente pruža ne samo financijsku pomoć studentima nego je i vrijedan zalog za budućnost Hrvatske

Ivo Pukanić pozdravio je članove Stipendijske komisije Roberta Bajrušija, Tihomira Prišlina, Marka Ranilovića, Sašu Draušnik i Sandru ObuljenIvo Pukanić pozdravio je članove Stipendijske komisije Roberta Bajrušija, Tihomira Prišlina, Marka Ranilovića, Sašu Draušnik i Sandru ObuljenNacionalova akcija Top stipendija za Top studente bliži se kraju. Članovi Stipendijske komisije su na cjelodnevnom vijećanju, održanom u četvrtak, 16. lipnja, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, izabrali 25 dobitnika najvrjednije stipendije u Hrvatskoj. Komisija u kojoj su predstavnici Nacionala, Ingre, Podravke, Ine i Dinersa među rekordne 554 prijave odabrali su 15 djevojaka i 10 mladića koji će dobivati mjesečnu stipendiju u iznosu od 4000 kuna. Stipendijska komisija koju čine Saša Draušnik, pomoćnica direktora Sektora upravljanja ljudskim resursima Ine, Marko Ranilović, pomoćnik direktora sektora ljudskih potencijala, Sandra Obuljen, tajnica Uprave Ingre, Robert Bajruši, zamjenik glavne urednice Nacionala i Tihomir Prišlin, direktor odjela prodaje Diners Club Adriatica su nakon dugotrajnog vijećanja konsezusom došli do imena svih 25 dobitnika Nacionalove stipendije. Svi nagrađeni će navedene iznose primati preko kartica Diners Cluba Adriatic, jednog od pratnera akcije Top Stipendija za Top Studente. Imena dobitnika držati će se u tajnosti sve do svečane dodjele koja će se odviti u 5. srpnja  Hotelu Westin u Zagrebu, a kojoj će prisustovati veliki broj državnih uglednika i gospodarstvenika. 

 Nacionalova akcija Top Stipendija za Top studente odvija se već četvrtu godinu za redom, a Nacionali partneri u ovoj hvalevrijednoj akciji su Diners Club Adriatic, Ingra, Ina i Podravka. Cilj akcije nije samo financijska pomoć hrvatskim studentima, već i profiliranje dobitnika unutak svojih profesija. Mnogi dobitnici prijašnjih stipendija zauzeli su istaknuta mjesta unutar prestižnih hrvatskih tvrtki, kao i državnih institucija. Nacionalova stipendija ne predstavlja samo važnu financijska podršku studentima od kojih mnogi jedva spajaju kraj s krajem, već i vrijedan zalog za budućnost, kako samih studenata, tako i hrvatskog društva.


Tihomir Prišlin, direktor odjela prodaje Dinersa
  Diners se drugu godinu za redom uključio u izbor Top stipendista jer i mi sami težimo izvrsnosti i drago nam je što možemo sudjelovati u ovako vrijednoj akciji. Iz dosadašnjeg iskustva mogu zaključiti kako akcija ima izvanredan odjek, a studenti su vrlo zadovoljni mogućnostima koje im stipendija nudi. Diners Club Adriatic ima posebnu studentsku karticu koja omogućava konkurentima za stipendije, ali i svim hrvatskim studentima pogodnosti koje će im olakšati život tijekom studiranja. Sam odabir bio je dosta težak za komisiju jer su svi prijavljeni bili izvrsni i imali smo velikih pozitivnih problema kome dodijeliti ovu vrijednu stipendiju.

Robert Bajruši, zamjenik glavne urednice Nacionala
  Kao osoba s najdužim stažom od četiri godine u ovoj komisiji, mogu reći da se kvaliteta ove akcije sve više podiže. Imali smo preko stotinu studenata koji su ušli u izlučno natjecanje s prosjekom ocjena većim od 4,7 i već po običaju bilo je teško izabrati njih 25. Uspjeli smo u tome i čini mi se da smo izabrali one najbolje premda je još njih desetak konkuriralo i zaista ne bi bila nikakva nepravda da su i oni ušli u završni krug nagrađenih. Nadam se iskreno da će dobitnici, ne samo dobro utrošiti novac, već da će i biti zapaženi predstavnici državnih institucija, a za privatne tvrtke i poduzetnike ne sumnjam. Uostalom neki od naših prijašnjih dobitnika i neki od onih koji su ušli u krug 100 najboljih već su se etablirali unutar svojih profesija. Od Vipneta pa do kolegice Sandre Milković koja je radila u Nacionalu, a danas je postdiplomantica na prestižnom Hebrew university u Jeruzalemu, sudionici ove akcije zapaženi su djelatnici unutar mnogih domaćih tvrtki.

  Marko Ranilović, pomoćnik direktora sektora ljudskih potencijala:
  - Mislim da je sam postupak selekcije kandidata za Top stipendiju od samog početka jako dobro osmišljen s obzirom da se radi o vrlo zahtjevnom procesu. Razlike između kandidata jako su male i budući da se radi o najvećoj stipendiji u Hrvatskoj, većina najboljih hrvatskih studenata se prijavila, a teško je napraviti izbor u kojem će biti zadovoljeni svi zahtjevi . Izvrsnost studenata je “must have”, ali zastupljenost svih sveučilišta i fakulteta na regionalnoj osnovi također je jedan od temeljnih zahtjeva koje je trebalo zadovoljiti. Rektori su ove godine odabrali 100 završnih kandidata, nakon čega je komisija izabrala 25 završnih kandidata, što je novina ovogodišnjeg izbora, jer su u prošlim akcijama čitatelji birali pet dobitnika stipendija.

Vezane vijesti

Katalinić: Hrvatskoj treba boksačka liga

Katalinić: Hrvatskoj treba boksačka liga

Borna Katalinić deveterostruki je prvak države u amaterskom boksu. Osim što je osvajao međunarodne turnire, bio je treći na Prvenstvu Europske unije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika