Objavljeno u Nacionalu br. 501, 2005-06-20

 

SAD - Predsjednik

Bračni par Clinton izašao iz dugova i odlično zarađuju


  Bivši američki predsjednik Bill Clinton i njegova supruga Hillary Clinton napokon su izašli iz višemilijunskih dugova u koje su zapali dok je on bio u Bijeloj kući, te su sada prvi put u jako dobroj financijskoj situaciji. Našli su se u dugovima zbog ogromnih honorara, koje su morali isplatiti da bi ih branili prvo u aferi "Whitewater", a potom Billa Clintona u aferi "Lewinsky" zbog koje je umalo bio prisiljen na ostavku. Odvjetnicima su ostali dužni 11 milijuna dolara, ali su sada sve honorare isplatili, te više nemaju nikakvih obveza.
  Najveći dio duga isplatili su novcem od honorara što su ih dobili za svoje memoare. Bill Clinton je za svoje memoare, koji su prodani u višemilijunskoj nakladi, dobio do sada 12 milijuna dolara, a po svemu sudeći zaradit će na njima još, jer se knjiga i dalje odlično prodaje. Njegova supruga Hillary Clinton od svojih memoara zaradila je osam milijuna dolara. Uz to, Bill Clinton je posljednjih godina jako mnogo zaradio držeći predavanja, pa je 2002. godine od predavanja zaradio 9,5 milijuna, 2003. godine 4,4 milijuna a prošle godine još oko milijun dolara, manje nego ranije jer je bio zaokupljen izlaskom i promocijom svojih memoara, a bio je i na operaciji srca.
  Hillary Clinton je kao članica senata bila obvezna objaviti svoje imovinsko stanje, te je obznanila da njihova imovina iznosi oko 10 milijuna dolara, te da je prošle godine bračni par zaradio tri milijuna dolara. I Bill i Hillary Clinton izuzetno su spretni u prikupljanju političkih donacija potrebnih za političku aktivnost, pa se procjenjuje da će Hillary do kraja godina od bogatih donatora, dobiti najmanje devet milijuna dolara.

  

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika