22.07.2005. / 15:57

Autor: Stanko Borić

LONDON U PANICI!

Policija objavila snimke osumnjičenih bombaša

Londonska policija objavila je snimke osumnjičenihLondonska policija objavila je snimke osumnjičenihLondonska policija prikazala je na konferenciji za novinare snimke osumnjičenih za postavljanje bombi u podzemnoj željeznici u četvrtak. Načelnik Sir Ian Blair rekao je kako su akcije koje policija vodi najveći izazov u povijesti. Ujedno je pozvao Londončane na smirenost i savjetovao im da ne vjeruju raznim glasinama koje su se proširile Londonom. Istaknuo je kako cilj policijskih akcija nisu etničke zajednice u Britaniji, već su isključivi cilj teroristi.

Muslimanske zajednice u Britaniji kosternirane su ubojstvom zasada neindetificiranoga Azijata stradalog u akciji londonske policije. Vođe britanskih muslimana od policije su zatražile objašnjenje, na prvi pogled, pretjerane reakcije policije koja je u bjegunca ispalila čak pet hitaca. Vijeće muslimana Britanije izrazilo je zabrinutost činjenicom da se policija držala maksime "pucaj da ubiješ". Njihov glasnogovornik Inayat Bunglawala kazao je kako je već dobio pozive zabrinutih ljudi koji se pitaju "Šta da sam ja nosio ruksak"? Bunglawala kaže kako je moguće da je policija imala razloge da tako postupi, ali se ti razlozi moraju javno iznijeti. Podsjetimo, u petak prijepodne policija je u centru Londona blizu metro stanice Oval, u potjeri ustrijelila bjegunca koji je na leđima nosio ruksak, što je bio slučaj i s atentatorima na londonski metro i autobuse. Kako prenosi CNN, potjeru su provodili policajci u civilu koji su i usmrtili bjegunca. Prema neslužbenim informacijama u blizini londonskom Harrods Streetu izbili su oružani incidenti. Policija je zatvorila tu ulicu te potvrdila da je intervenirala na tome području.

Fotogalerija

  • Londonska policija objavila je snimke osumnjičenih
  • Očevici tvrde da je policija ispalila na bjegunca pet metaka dok je ležao na podu

Vezane vijesti

Ušminkani vodoskoci u nekadašnjem carstvu sitnih dilera

Ušminkani vodoskoci u nekadašnjem carstvu sitnih dilera

Prošloga tjedna u Londonu je za javnost otvoren Granary Square, jedan od najvećih urbanih javnih prostora tog tipa u Europi koji će veličinom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika