Objavljeno u Nacionalu br. 506, 2005-07-25

Autor: Nacionalova redakcija

Princ Harry teško podnosi napore

  Princ Harry, mlađi sin britanskog prijestolonasljednika princa Charlesa, koji se opredijelio za vojnički poziv te se školuje u slavnoj britanskoj vojnoj akademiji Sandhurstu, našao se na poštedi iz medicinskih razloga. Navodno je zatražio pomoć u ambulanti vojne akademije zbog žestokih žuljeva i infekcije pa mu je određena pošteda: neko je vrijeme proveo u stacionaru. No proširila se vijest da mu to nije prvi put, da je tu već bio nekoliko puta i da teško podnosi strog režim i fizičke napore u akademiji, što je njegov otac preko tajništva svoje palače Clarence House opovrgnuo.

  Harryju je počela obuka na akademiji prije osam tjedana. Kao i svi novi kadeti, i on mora proći 44 tjedna temeljne vojne obuke da bi se vidjelo jesu li primljeni kadeti sposobni i fizički i psihički za vojnički poziv. Mnogi za te obuke odustanu od daljnjeg školovanja, pa su stoga izbile te spekulacije da bi i on mogao napustiti školovanje jer mu je ta obuka preteška, čemu su dokaz česti odlasci liječniku. On je navodno četiri puta u tih osam tjedana posjetio ambulantu te dobivao kraće poštede, pa je tako bilo i sada. Nakon kratka boravka u stacionaru, još će nekoliko dana prolaziti lakšu obuku.

  Navodno su ga zbog tih odlazaka liječniku njegovi kolege počeli zadirkivati pa je dobio nadimak Bolovanje. Njegov otac, međutim, u spomenutom priopćenju tvrdi da s Harryjevim školovanjem za časnika nema nikakvih problema, da on voli poziv koji je izabrao, dobro podnosi tešku obuku te je "željan da se što prije u nju ponovno uključi". Budući da britanski prinčevi nemaju prezimena, u Sandhurstu je njegovo službeno ime "kadet Wales".

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika