Objavljeno u Nacionalu br. 507, 2005-08-01

 

SAD

Novinarka prijeti samoubojstvom

  Helen Thomas, jedna od najpoznatijih američkih novinarki, koja već 43 godine izvještava iz Bijele kuće, izjavila je da će počiniti samoubojstvo ako se na sljedećim američkim predsjedničkim izborima 2008. kandidira sadašnji potpredsjednik Dick Cheney. Rekla je da bi to bila katastrofa jer nakon Busha "nama nije potreban još jedan lažac".
  Ta izjava 85-godišnje Helen Thomas, koja je pratila sve predsjednike od Johna Kennedyja do Georgea W. Busha, ne samo u Bijeloj kući nego i tijekom njihovih putovanja, izazvala je pravu senzaciju. Desničari su je napali za pristranost, jer ona uvijek hvali demokratske, a napada republikanske predsjednike, dok liberali pozdravljaju njenu izjavu kao hrabar čin prosvjeda protiv sadašnje administracije, prema kojoj je ona posebno kritična zbog rata u Iraku.
  Helen Thomas dugi je niz godina bila doajen novinarskog zbora u Bijeloj kući, pa je stoga na predsjedničkim konferencijama za tisak imala pravo sjediti u prvom redu u sredini, među prvima je postavljala pitanja te se na kraju konferencija u ime ostalih kolega zahvaljivala predsjedniku na odgovorima. Ali nakon njene kritičnosti prema Bushu prije dvije godine maknuli su je iz prvog reda i dali joj mjesto u stražnjem dijelu dvorane, odakle rijetko dobije priliku da postavi pitanje.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika