05.08.2005. / 10:17

Autor: Ivanka Rade

RATNI ZLOČINCI

Crna Gora odbacila tvrdnje da se Radovan Karadžić krije na njenom teritoriju

Haaški optuženik navodno se skriva u mjestu podno brda Nikšićko slivlje

Direktor crnogorske Agencije za nacionalnu sigurnost Duško Marković opovrgnuo je da se Radovan Karadžić krije u objektima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, ali nije isključio mogućnost da se Karadžića ubaci na teritorij te zemlje kako bi bila optužena za nesuradnju s Haaškim tribunalom.

Crnogorski tjednik Monitor u broju od petka donosi vijest da se haaški optuženik Radovan Karadžić skriva u Crnoj Gori, u mjestu podno brda Nikšićko slivlje, a veći broj novinara sa svih strana svijeta trenutno boravi u toj zemlji i iščekuje uhićenje političkog vođe bosanskih Srba. Prema napisima Monitora, Radovan Karadžić se skriva u crkvenom objektu, čiji je veliki dio pod zemljom, a koji je prije nekoliko godina sagradio mitropolit Amfilohije Radović. Dobro obaviješteni izvor crnogorskog tjednika rekao je da su podzemne dvorane i hodnici crkvenog objekta napravljeni za tajne operacije. Objekt u Jovanj dolu skriven je i od samih svećenika Srpske pravoslavne crkve i malo je tko kročio u njegove podzemne odaje. "Ništa ne znamo o špekulacijama da se Karadžić skriva u Crnoj Gori i da se sprema njegova predaja", Monitoru je prenio izvor iz Haaškog tribunala. Crnogorska policija još nije dala nikakvo službeno priopćenje.

Vezane vijesti

Karadžić 'ne bi žrtvovao mir za neovisnost'

Karadžić 'ne bi žrtvovao mir za neovisnost'

Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić, protiv kojega se pred Haaškim sudom vodi sudski postupak za ratne zločine nad Hrvatima i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika