Objavljeno u Nacionalu br. 508, 2005-08-08

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

Briljantno pamćenje Kim Jonga

Nadnaravne sposobnosti korejskog vođe

  Kim Jong Il, sjevernokorejski vođa, ima nadnaravne umne sposobnosti, tvrdi se na sjevernokorejskoj službenoj internetskoj stranici. Na toj se stranici spominje što sve Kim Jong Il može napraviti a što drugi ne mogu, te su stoga zadivljeni ne samo njegovom umnom snagom nego i fizičkim sposobnostima.
  Tvrdi se da Kim Jong Il svoje suradnike često zadivi svojim pamćenjem, na primjer on nikada ne zaboravlja telefonske brojeve. Tako se spominje da je na jednom sastanku 2002. godine znao točan telefonski broj svakoga od sudionika sastanka. U drugoj je prigodi začudio svoje vojne zapovjednike jer je za svakog točno znao kojih je godina napredovao u službi. Tvrdi se da odlično pamti i kompjuterske kodove.
  Na spomenutoj se internetskoj stranici navodi i savjet Kim Jong Ila svojim podanicima kako da razvijaju svoje umne sposobnosti. "Treba svakog dana vježbati mozak", kaže Kim, "jer mozak čovjeka radi bolje što ga se češće koristi." Sam Kim, navodno, čim se probudi, radi vježbe za mozak, među kojima i memoriranje telefonskih brojeva svojih suradnika.
  Također se spominje da je natprosječno sposoban i kada je riječ o fizičkim aktivnostima: jako dobro jaše, a posebno dobro igra golf. Prema tvrdnjama autora tog sitea, kada je prvi puta zaigrao golf, jedanaest je rupa pogodio prvim udarcem.

Vezane vijesti

SAD zadržao kontrolu nad Svjetskom bankom

SAD zadržao kontrolu nad Svjetskom bankom

Svjetska banka izabrala je u ponedjeljak Amerikanca koreanskog podrijetla, zdravstvenog stručnjaka Jim Yong Kima, za svog novog predsjednika pa je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika