14.09.2005. / 16:10

Autor: Martina Tomašević

HRVATSKA

Haag prepustio slučaj Ademi-Norac Hrvatskoj

Ministarstvo pravosuđa priopćilo je da je nadležno sudsko vijeće Haaškog tribunala, na prijedlog glavne Haaške tužiteljice Carle Del Ponte i provedenog postupka u kojem su sudjelovali predstavnici Republike Hrvatske, obrane optuženika te prijatelj suda, donijelo odluku po kojoj se predmet Ademi-Norac prepušta hrvatskom pravosuđu.

Glasnogovornica Haaškog suda Florence Hartmann najavila je za 30. rujna posjet glavne haaške tužiteljice Carle Del Ponte Hrvatskoj. Del Ponte će boraviti u Hrvatskoj u sklopu trodnevnog posjeta u koji je uključena i Srbija i Crna Gora. Kako je prenijela njezina glasnogovornica, Tužiteljica posebno pozdravlja pozive Sjedinjenih Država, Europske unije i NATO-a da Radovan Karadžići Ratko Mladić moraju biti uhićeni i prebačeni u Haag prije 10. obljetnice Mirovnog sporazuma iz Daytona 21. studenog. Pritom je naglasila da će strategija rada ICTY-a biti ozbiljno ugrožena ako Karadžić i Mladić ne budu u Haagu do kraja godine.

Vezane vijesti

Carlin album nakon predsjedničkih izbora

Carlin album nakon predsjedničkih izbora

Izlazak četvrtog abuma francuske prve dame Carle Bruni Sarkozy predviđen za 2011. odgođen je za 2012. radi predsjedničkih izbora u proljeće 2012.,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika