Objavljeno u Nacionalu br. 515, 2005-09-26

Autor: Nacionalova redakcija

PRAVOSUĐE

Ministrica požuruje suce u slučaju Pocrnja

  Vesna Škare Ožbolt, ministrica pravosuđa, zatražila je nedavno od Županijskog suda u Zagrebu da što hitnije postupi u sporovima koji se na tom sudu vode protiv Ante Pocrnje, bivšeg šefa Prve obrtničke štedionice, koji je svojim radom gotovo uništio tu financijsku ustanovu, među ostalim izdašnim potkupljivanjem nekih hrvatskih sudaca. Ministrica pravosuđa to je učinila na zamolbu Ureda predsjednika i saborskog Odbora za predstavke, pritužbe i pomilovanja. Njima je Marija Mlinarić, bivša bliska suradnica Ante Pocrnje, poslala predstavku u kojoj se žali na neažurno postupanje Županijskog suda i Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu u 10 kaznenih i prekršajnih postupaka koje je pokrenula protiv Pocrnje.
  Marija Mlinarić tuži Pocrnju i za naknadu štete jer mu je bila jamac za brojne kredite koje ne vraća. Pocrnja izbjegava dolazak na sud, a ne vraća joj ni radnu knjižicu, tako da ju je egzistencijalno ugrozio. Marija Mlinarić u više je drugih sudskih postupaka kao svjedokinja potvrdila i potkrijepila dokumentima da je Pocrnja potkupljivao neke hrvatske suce. Možda zato njihovi kolege, čak i nakon naloga ministrice Vesne Škare-Ožbolt da požure s radom u slučajevima protiv Pocrnje, i dalje odugovlače postupke koje je Marija Mlinarić protiv njega pokrenula.

Vezane vijesti

Pretjerao je: Ante Gotovac na policiji zbog nasilja prema Simoni

Pretjerao je: Ante Gotovac na policiji zbog nasilja prema Simoni

Drama u obitelji Gotovac dobila je novi nastavak. Naime, Simona Gotovac je prijavila sinoć svog supruga Antu policiji zbog obiteljskog nasilja.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika