Objavljeno u Nacionalu br. 516, 2005-10-03

Autor: Mislav Šimatović

KARIJERA I NOVAC

VIPnetov partner Kapsch otvorio podružnicu u Zagrebu

Kapsch prati ekspanziju GSM operatora Mobilkoma

  Austrijska tvrtka Kapsch CarrierCom, koja se bavi inovativnim rješenjima na području komunikacijske tehnologije za operatere fiksnih i mobilnih mreža, otvorila je podružnicu u Zagrebu. Kapschova zagrebačka podružnica trebala bi pokrivati poslove na području jugoistočne Europe, a imat će i vlastiti odjel za razvoj. Kapsch CarrierComovo širenje mreže podružnica geografski se podudara s poslovima i regionalnom ekspanzijom austrijskog mobilnog operatera Mobilkoma, vlasnika VIPneta, čiji su jedan od glavnih poslovnih partnera. Tako je Kapsch CarrierCom najavio i skoro otvaranje podružnice u Bugarskoj, gdje je Mobilkom u srpnju dovršio preuzimanje GSM operatora Mobiltela.
“Hrvatska i okolna tržišta su nam već godinama jako zanimljiva. Stoga smo odlučili postati još aktivniji na području Hrvatske. Našom novom podružnicom u Zagrebu sagradit ćemo i pojačati lokalne prodajne i servisne jedinice, ali također želimo stvoriti novu razvojnu kompetenciju u rastućoj regiji”, rekao je član Uprave Kapsch CarrierComa Thomas Schoepf, dodavši da je Hrvatska daljnji korak u okviru njihove ekspanzije u jugoistočnoj Europi.
Kapsch posluje s hrvatskim tvrtkama od kraja 80-ih na području analogne bežične telefonije. Otvaranjem podružnice u Zagrebu Kapsch CarrierCom namjerava pojačati suradnju s VIPnetom, a nada se i novim poslovnim mogućnostima pri budućim natječajima za, primjerice, digitalnu bežičnu telefoniju. U poslovnim krugovima pojavila se spekulacija da će Kapsch CarrierCom VIPnetu dati tehničku podršku u pokretanju usluga fiksne telefonije.
Iz tvrtke su najavili da će u narednim godinama otvoriti visokokvalitetna radna mjesta u Hrvatskoj. Osim toga, u razvojnom području Kapsch očekuje usku suradnju sa sveučilišnim ustanovama u Hrvatskoj, prije svega sa Sveučilištem u Zagrebu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika