20.02.2003. / 00:00

Autor: Mario Duspara

NBA KOŠARKA

NBA: GORDAN GIRIČEK PREŠAO U ORLANDO

NBA: GORDAN GIRIČEK PREŠAO U ORLANDO

Hrvatski košarkaški reprezentativac Gordan Giriček svoju NBA karijeru nastavit će u momčadi Orlando Magica. Njegov dosadašnji klub Memphis Grizzlies poslao je njega i krilo Drewa Goodena na Floridu u zamjenu za rookiea 2001. godine Mikea Millera i Ryana Humphreya.
Prema prvim najavama, Giriček će u Orlandu vjerojatno igrati u prvoj petorci, a trener Orlanda John Gabriel rekao je kako očekuje da će Giriček svojim vanjskim šutom rasteretiti trenutno najboljeg strijelca lige, Tracya McGradya. Glavni razlog tradea je to što Milleru, koji prosječno postiže 16.4 koša po utakmici, na ljeto istječe trogodišnji ugovor, a Orlando mu ne želi dati novac koji će bez problema dobiti od nekog drugog kluba.
Giriček je za Memphis odigrao 49 utakmica, od toga 35 u prvoj petorci. Prosječno je postizao 11.2 poena po susretu, a drugi je po najboljem šutu za slobodna bacanja i tri poena među novacima u ligi. Iako mu je ovo prvi pravi prijelaz u drugi klub, Gira je već četvrti put uključen u trgovinu igračima. Još 1999. Dallas ga je izabrao u drugom krugu drafta i odmah zamijenio u San Antonio, koji ga je početkom sezone poslao u Memphis.

Vezane vijesti

NBA: Miami na korak do naslova

NBA: Miami na korak do naslova

Pobjedom protiv Oklahoma City Thundera u svojoj American Airlines Areni 104-98 u petoj utakmici finala doigravanja NBA lige, košarkaši Miami Heata… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika