23.11.2005. / 14:55

Autor: Ante Pavić

KRIMINAL U POLICIJI

Čelnik sindikata policije Dubravko Jagić o mafiji u MUP-u: I policajci su samo ljudi

Dubravko Jagić naglasio je da se slučajevi kriminala u redovima policije često preuveličavaju jer «ne treba smetnuti s uma da su i oni samo ljudi, a među ljudima nažalost uvijek ima pojedinaca sklonim činjenju kaznenih djela»

«Poznato je da sve policije svijeta u svojim redovima imaju pojedince koji krše zakon i zato podržavam ministra Kirina u odluci da počisti redove policije od takvih pojedinaca jer oni koji ne poštuju zakon teško da će ga moći i provoditi», komentirao je čelnik Sindikata policije Dubravko Jagić navode ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina da MUP zna da u svojim redovima ima osobe koje rade za automafiju. «Već deset godina se zna za nekoliko policajaca koji su naručivali automobile. Krajnje je vrijeme da se to riješi», rekao je za glasilo Sindikata policije ministar Kirin. Dubravko Jagić naglasio je da se slučajevi kriminala u redovima policije često preuveličavaju jer «ne treba smetnuti s uma da su i oni samo ljudi, a među ljudima nažalost uvijek ima pojedinaca sklonim činjenju kaznenih djela» i da to zbog   njihove malobrojnosti ne predstavlja bitan problem u rasvjetljavanju zločina kako se percipira u javnosti. Po njegovim riječima glavni problem je u zakonu koji nije dobar, lošoj opremljenosti policajaca, tromosti pravosuđa i minimalnim kaznama koje se izriču napadačima na policajce. «Policija je ogledalo države i ako nastavimo štedjeti na njoj, štedimo na svojoj sigurnosti», zaključio je Jagić.

Vezane vijesti

Sindikalistu Jadrankamena prijava za krađu službenog kombija

Sindikalistu Jadrankamena prijava za krađu službenog kombija

Protiv sindikalista Jadrankamena Marka Eterovića (55) iz Pučišća policija je podnijela kaznenu prijavu za krađu službenog kombija, izvijestila je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika