Objavljeno u Nacionalu br. 524, 2005-11-28

 

VELIKA BRITANIJA

Harry na udaru britanskog tiska

  Princ Harry, mlađi sin britanskog prijestolonasljednika, ponovno je na udaru britanskog tiska, ovaj put zbog svoje djevojke, 19-godišnje Chelsy Davy, kćeri bijelog farmera iz Zimbabvea. Odnosi Britanije i Zimbabvea vrlo su loši jer je predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe poduzeo brojne represivne mjere protiv bjelačke zajednice u Zimbabveu, posebno protiv farmera koji su bili vlasnici većeg dijela plodne zemlje u toj afričkoj zemlji. Oduzeo im je farme, često grubom silom, a bilo je i ubojstava bijelih farmera, potomaka nekadašnjih britanskih kolonizatora. Britanija je zbog toga prekinula političke odnose s Mugabeom, koji se našao i na udaru EU i SAD-a.
  Charles Davy, otac Harryjeve djevojke, jedan je od rijetkih bijelih farmera kojima se ništa nije dogodilo. On i dalje živi na svojoj farmi u nacionalnom parku i organizira safarije za bogate strance. Tvrdi se da mu se ništa nije dogodilo je mu je poslovni partner crnac Webster Shamu, ministar za provedbu politike u Mugabeovoj vladi, čovjek kojeg optužuju da je upravo on provodio represivne mjere protiv bijelaca. Ovih dana američka vlada stavila je Shamuna na crnu listu političara iz Zimbabvea s kojima američke tvrtke i pojedinci ne smiju obavljati nikakve poslove i kojima se neće dati američka viza. Shamu je već otprije na sličnoj listi EU. Kad ga kritiziraju što posluje s takvim čovjekom, Davy odgovara da se ne bavi politikom, a s kim sklapa poslove, to se nikoga ne tiče.

Vezane vijesti

Nizozemski princ spašen iz lavine u Austriji

Nizozemski princ spašen iz lavine u Austriji

Nizozemski princ Johan Friso stradao je u lavini u zapadnoj Austriji, ali spasilačke su ga ekipe izvukle i sad je u kritičnom, ali stabilnom stanju,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika