Objavljeno u Nacionalu br. 524, 2005-11-28

Autor: Nacionalova redakcija

ŠEFICA ŽUPANIJSKOG DRŽAVNOG ODVJETNIŠTVA NACIONALU

PUZ radi obradu nad V.Š.O. i M.G.

  Sredinom prošlog tjedna Županijsko državno odvjetništvo poslalo je Nacionalu dopis kojim demantira tvrdnje odvjetnice Doris Košte, koja je prošli tjedan Nacionalu izjavila da premijer zataškava kaznenu prijavu Ante Mrdeže, kojeg ona zastupa, protiv Vesne Škare-Ožbolt, predsjednice DC-a i ministrice pravosuđa. Županijsko državno odvjetništvo tvrdi da je ono koncem 2004. primilo i uzelo u rad spomenutu kaznenu prijavu Ante Mrdeže, koji tvrdi da je DC-u svojedobno dao 100 tisuća eura u zamjenu za mjesto saborskog zastupnika, pa kaznenom prijavom traži taj novac natrag, jer mu to DC nakon zadnjih izbora nije omogućio.
  Nakon te tužbe, DC je podnio kaznenu prijavu protiv Mrdeže, tvrdeći da takav ugovor ne postoji, te da Mrdeža ne govori istinu. Županijsko državno odvjetništvo primilo je obje kaznene prijave i zatražilo 3. lipnja 2005. jedinstvenu kriminalističku obradu tog slučaja. Za slučaj je nadležna Policijska uprava zagrebačka.
  "Nakon dovršenja obrade u odnosu na obje kaznene prijave, a koja je još uvijek u tijeku, državno odvjetništvo će donijeti odgovarajuće odluke i o tome izvijestiti javnost", stoji u dopisu koji je potpisala Višnja Lončar, županijska državna odvjetnica u Zagrebu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika