Objavljeno u Nacionalu br. 526, 2005-12-12

Autor: Nacionalova redakcija

PRAVOSUĐE

Šestero kandidata za šefa Županijskog suda

U Ministarstvo pravosuđa pristigli su životopisi šestorice kandidata za šefa Županijskog suda u Zagrebu. Nakon što je prije nekoliko mjeseci Vesna Škare-Ožbolt na prethodnom natječaju odlučila ne izabrati nikoga, u ponovljenoj proceduri najkvalitetnijeg kandidata za tu funkciju izabrat će Vrhovni sud. Kandidati su Miroslav Šovanj, vršitelj dužnosti šefa Županijskog suda u Zagrebu, sudac tog suda Ivan Turudić, Mirjana Rigljan, šefica istražnog odjela na istom sudu, Oliver Mittermayer iz istražnog centra Županijskog suda u Zagrebu, Tomislav Aralica, predsjednik Općinskog suda u Sesvetama, te jedan sudac s Prekršajnog suda u Zagrebu.

Zanimljivo je da se na natječaj nije prijavio Đuro Sessa, član DSV-a i predsjednik Udruge hrvatskih sudaca, koji je zajedno s Ivanom Turudićem slovio za jednog od najozbiljnijih kandidata na prethodnom natječaju. Neki prednost na ponovljenom natječaju daju Ivanu Turudiću, sucu koji je nepravomoćno osudio tajkuna Hrvoja Petrača zbog navodne organizacije otmice Tomislava Zagorca. Turudić se na prethodni natječaj kandidirao nakon što je dobio političku podršku premijera Sanadera, ali Vesna Škare-Ožbolt nije mu sklona. Smatra ga dobrim sucem, ali misli da ima nagao temperament, neprikladan funkciji za koju se natječe. Novi šef zagrebačkog Županijskog suda trebao bi biti poznat do kraja godine. Teško je predvidjeti tko bi među postojećim kandidatima mogao biti favorit.

Vezane vijesti

Turudić je 'čist'

Turudić je 'čist'

Predsjednik Vrhovnog suda RH Branko Hrvatin uputio je danas otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora Borisu Špremu u kojem navodi da je primio na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika