Objavljeno u Nacionalu br. 526, 2005-12-12

Autor: Nacionalova redakcija

POLITIČARI

Schroder otišao na tečaj engleskog

Nakon što je prepustio kancelarski položaj svojoj nasljednici Angeli Merkel, dosadašnji njemački kancelar na dva tjedna izgubio se iz javnosti, a nitko u Njemačkoj nije znao gdje je. On je otputovao u Veliku Britaniju, u malo mjesto Hyssington u sjevernom Walesu - na ubrzani tečaj engleskog jezika. Taj specijalizirani tečaj traje samo 12 dana, ali se jezik uči od jutra do mraka, i to po posebnoj metodi namijenjenoj onima koji imaju osrednje znanje engleskog jezika, ali ga žele usavršiti u nekoj određenoj sferi.
Tu specijaliziranu školu engleskog jezika vode supružnici Ann i Charles Jackson na svojem malom imanju u tom selu. Tečajeve najčešće pohađaju menadžeri, poslovni ljudi i političari, koji moraju brzo unaprijediti svoj engleski, a za to su spremni dobro platiti. Često cijeli tečaj zakupi neka velika korporacija za svoje vrhunske ljude. Schröder je na tečaj došao sam, no pratili su ga tjelohranitelji kada je s imanja odlazio u obližnji hotel "Castle" u mjestu Bishops\' Castle. Iako se stranci obično žale na britansku kuhinju, Schröder nije imao primjedbi zbog hrane, nego zbog toga što u hotelu nije bilo njemačkih piva, pa je morao piti vino.
Oni koji su se s njim tamo sretali tvrde da je uživao jer ga nitko nije prepoznao, pa se mogao normalno kretati. Nije objasnio zašto je otišao na tečaj, ali je to možda povezano s njegovim budućim poslovnim planovima. On namjerava preuzeti savjetničke poslove u nekim velikim multinacionalnim kompanijama, a tvrdi se čak da se namjerava s obitelji preseliti u SAD. Njegovi učitelji tvrde da je bio jako dobar učenik, vrlo zabavan i ležeran, sasvim drukčiji nego što je bio kao kancelar.

Vezane vijesti

Merkel i Hollande na suprotnim stranama

Merkel i Hollande na suprotnim stranama

Njemačka kancelarka Angela Merkel kritizirala je u petak Francusku zbog ekonomskih pokazatelja u sve jačem verbalnom ratu s novim socijalističkim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika