Objavljeno u Nacionalu br. 526, 2005-12-12

Autor: Mislav Šimatović

KARIJERA I NOVAC

Atlantic u tri kvartala povećao dobit za 10 posto

Grupa je počela s restrukturiranjem tvrtke Haleko, koju je kupila u lipnju

Neto dobit Atlantic Grupe u prva tri ovogodišnja kvartala povećana je za 10 posto u odnosu na isto lanjsko razdoble i iznosi 26,6 milijuna kuna. U odnosu na prvih devet mjeseci 2004., tvrtka u vlasništvu Emila Tedeschija u ovogodišnja je tri kvartala ostvarila 37 posto veći prihod od prodaje, koji je iznosio 797 milijuna kuna. Na hrvatskom tržištu je ostvaren rast od 13 posto, dok je izvoz povećan za 53 posto, čemu je najviše doprinio segment Cedevita. Do kraja godine u kompaniji očekuju oko 1.2 milijarde kuna prihoda.
Troškovi poslovanja su u istom razdoblju porasli za 36 posto, u čemu su najviše sudjelovali troškovi materijala, zaposlenih i marketinga. Značajni jednokratni uticaj su imali i troškovi međunarodnih konzultantskih usluga vezanih za akviziciju Haleka, centralni događaj u ovogodišnjem poslovanju Atlantic Grupe.
Konsolidirano financijsko izvješće obuhvaća i podatke za tvrtku Haleko, koju je Atlantic Grupa preuzela u lipnju. Trenutno se provodi završna faza integracije Haleka u poslovni sustav Atlantic Grupe, te je već započet proces restrukturiranja.

Vezane vijesti

Farmacia ima promet od 220 milijuna kuna

Farmacia ima promet od 220 milijuna kuna

Atlantic grupa je u svoj novi farmacijski lanac uključila još 19 ljekarni. Riječ je o preuzimanju zdravstvenih ustanova Mandić Pharm, Bamapharm i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika