04.03.2003. / 00:00

Autor: Petra Smoljak

SVIJET

HILLARY PODRŽAVA BUSHA


Američka senatorica Hillary Clinton, supruga bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona, neočekivano je podržala politiku sadašnjeg američkog predsjednika Georgea W. Busha prema Iraku. Iako je ona pripadnica Demokratske stranke, čiji se vodeći političari protive sadašnjoj Bushovoj politici, a smatrali su je čak pripadnicom liberalnog, lijevog krila Demokratske stranke, njen je ured sada objavio priopćenje u kojem se daje puna podrška Bushu. U priopćenju stoji: “Senatorica Hillary Clinton u potpunosti podržava mjere koje je predsjednik poduzeo da razoruža Irak od njegovog oružja za masovno uništavanje.”
To je priopćenje objavljeno neposredno prije nego što je Hillary Clinton išla u posjet jednoj tvornici u sjevernom dijelu njene savezne države New York, koja proizvodi pješadijsko oružje. Ona je time željela od sebe otkloniti kritike svojih birača da se ne ponaša dovoljno patriotski kada američki vojnici idu u rat. Da će ona podržati Bushovu politiku moglo se nazrijeti po njenim ranijim izjavama, gdje je pozdravljala neke njegove poteze, ali je ona bila i kritična prema određenim akcijama Bushove vlade, pa je prošlog tjedna objavila otvoreno pismo ministru vanjskih poslova Colinu Powellu tražeći da pruži više podrške inspektorima UN.

Vezane vijesti

Clinton i Lavrov složni oko potrebe suradnje u Siriji

Clinton i Lavrov složni oko potrebe suradnje u Siriji

Američka državna tajnica Hillary Clinton i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u subotu su se složili oko potrebe suradnje kada je riječ o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika