Objavljeno u Nacionalu br. 528, 2005-12-26

Autor: Nacionalova redakcija

NACIONAL POMAŽE

Božićni darovi za djecu iz Brezovice

  Teški životni uvjeti u Dječjem domu u Brezovici bili su povod dobrotovorne akcije kojom je prikupljen veliki broj igračaka, elektroničke opreme i softwarea. Restoran Subway Tkalčićeva bio je domaćin  Prve godišnje akcije skupljaja igračaka za Dječji dom u brezovici. Akcija skupljanja održana je 17. prosinca 2005. od 8 do 20 sati u Subway restoranu u Tkalčićevoj 84, a svakome tko je donio novu igračku Subway je darovao besplatni sendvić u vrijednosti od 20 kuna.
“Nas raduju ovakve akcije, a pogotovo nam je drago da nas prate i mediji jer se radi o domu koji je negativno eksponiran zadnjih mjeseci”, izjavila je Ana Perišić, ravnateljia Dječjeg doma u Brezovici.  “Djeca se jako vesela poklonima. Iako imaju sve što im je potrebno, svaka novina im dobro dođe tako da sve što smo dobili od tehničke robe i sportskih rekvizita će im zasigurno dobro doći”, dodala je ona.   
  U domu u Brezovici trenutno se nalazi 120 djece na stalnoj skrbi i njih dvadesetak na dnevnom boravku. “Ovo doba darivanja je poprilično važno i za njih, jer se radi o djeci bez odgovorajuće roditeljske skrbi”, napomenula je Ana Perišić.
Linda Zanella zajendo s Lauchlinom Macquarrieom iz Subwaya jedna je od organizatorica ove dobrotvorne akcije kojom se nastojalo pomoći djeci u Brezovici. “Skupili smo oko 700 igračak u vrijednosti od 21 tisuća kuna kojom smo kupili nešto elektronike poput dvd-a, muzičke linije, televizora  ali i sportske rekvizite. Iskon internet nam je donirao tri računala, a sponzori su nam bili i Spes, M.B. Techno, Nestle, Metronet te Nacional i News. Pomogli su nam i mnogi anonimni donatori, poput jedfnog neimenovane osobe koje donirala 3000 kuna”, izjavila je za News Linda Zanella. “Moramo istaknuti da smo prikupili i više od 4000 kuna od donacija građana, zbog čega smo vrlo zahvalni svima njima”. Linda Zanella je iznimno zadovoljna rezultatima akcije i smatra da je u ovom rekordno kratkom roku akcija polučila izvrstan rezultat na radost sve djece iz Brezovice.     

Vezane vijesti

Državni vrh slavi Dan antifašističke borbe

Državni vrh slavi Dan antifašističke borbe

Dan antifašističke borbe Hrvatske, 22. lipnja, danas se obilježava središnjom svečanosti u Brezovici, nedaleko Siska, na kojoj su nazočni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika