13.01.2006. / 10:43

 

HVIDRA

Krunoslav Borovec novi načelnik Kriminalističke policije

Nakon što Ministarstvo unutarnjih poslova sa mjesta načelnika Kriminalističke policije PU zagrebačke smijenilo Željka Pršu zbog propusta u organizaciji akcije privođenja Domagoja Margetića u prostorijima Hvidre i navodnog prekoračenja ovlasti prema njenim članovima, na njegovo mjesto postavljen je imenovan je dosadašnji načelnik Ureda načelnika PU zagrebačke Krunoslav Borovec. Iz Policije su također demantirali navode da su policajci prilikom uhićenja cipelarili prisutne. ‘Do svega ovoga ne bi došlo da je policijski postupak odrađen korektno’, kazao je ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, naglašavajući da za ono što se dogodilo ne treba okrivljavati policajce koji, tvrd,i nisu mogli znati da je Ivan Pandža invalid bez noge. Budući da je riječ o udruzi invalida, smatra da je policija morala pokazati posebnu osjetljivost te da oni koji su vodili akciju nisu trebali dopustiti da Margetić s prijepornim materijalom završi u prostorijama Hvidre, a smijenjenog Pršu Kirin očito smatra odgovornim za događaje pri uhićenju.

Zagrebačka Hvidra i njezin predsjednik Ivan Pandža podnijeli su u četvrtak kaznene prijave protiv načelnika PU zagrebačke Krešimira Šulca te nepoznatih policijskih djelatnika koji su sudjelovali u incidentu.

Vezane vijesti

'Nije vrijeme da se sluša Beograd ili da se tamo ide po savjet'

'Nije vrijeme da se sluša Beograd ili da se tamo ide po savjet'

Predsjednik HVIDRE Josip Đakić izjavio je danas na konferenciji za novinare kako fabricirane srbijanske optužnice protiv hrvatskih branitelja ne mogu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika