06.03.2003. / 00:00

Autor: Petra Smoljak

SUĐENJE

PROCES ZBOG PRIJEVARE NA "MILIJUNAŠU"

PROCES ZBOG PRIJEVARE NA “MILIJUNAŠU”
Pred londonskim sudom počelo je suđenju 39-godišnjem bojniku britanske vojske Charlesu Ingramu, sudioniku slavnog kviza “Who Wants to be a Millionaire?”, optuženom da je uz pomoć jednog suučesnika i svoje supruge pokušao prijevarom osvojiti najveću nagradu od milijun funti. Tijekokom snimanja emisije u rujnu 2001. godine na sva pitanja točno je odgovorio, te osvojio milijun funti, ali mu oni nisu isplaćeni, a emisija u kojoj je on to postigao nije emitirana, jer postoji sumnja da je sve to postigao prijevarom, što sada sud treba ustanoviti. Tijekom kviza pomagao mu je, navodno, davanjem signala Tecwan Whittock, koji je u studiju čekao kao sljedeći natjecatelj. Signale mu je davao kašljanjem. Whittock je, čini se, bio u kontaktu sa Ingramovom suprugom Dianom Ingram.
U sudnici je pažljivo pregledana i preslušana snimka Ingramovog nastupa, na kojoj se može jasno čuti kako neko od prisutnih u studiju napadno kašlje dok se Ingram kolebao oko raznih odgovora. Tužitelji tvrde da je to bio sveučilišni profesor Whittock, te da je broj koliko puta bi on zakašljao bio signal Ingramu da li je neki odgovor pogrešan ili točan. Smjesta nakon snimanja emisije pojavile su se sumnje da je riječ o prijevari, no, Ingram i Whittock su tvrdili da oni međusobno nemaju nikakve veze, da se uopće ne poznaju. Tužitelj tvrdi da ima dokaze, koji će pokazati da su oni bili u vezi prije kviza.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika