Objavljeno u Nacionalu br. 531, 2006-01-16

Autor: Vedrana Rudan

ZLOĆE I POVRĆE

Eli, Eli, lema sabahtani?

Tko god se hoće uvjeriti koliko je u pravu Anton Šuljić kad osporava tvrdnju Mirjane Krizmanić da Crkva ne pridonosi pomirbi, neka samo ode na sajt www.kastav-crkva.com

Vedrana RudanVedrana RudanAnton Šuljić, predstojnik Tiskovnog ureda Hrvatske biskupske konferencije, ovih se dana obratio medijima i svekolikoj hrvatskoj javnosti i obznanio kakve je duševne boli Crkvi u Hrvata nanijela socijalna psihologinja Mirjana Krizmanić. Ta je gospođa na valovima Radija Slobodna Evropa, intervju je prenio dvotjednik Zarez, na pitanje doprinosi li Crkva pomirenju nakon rata na području bivše Jugoslavije, odgovorila: "Mislim da ne. Dapače. Ne sjećam se, a čitam mnogo novina i gledam i slušam puno vijesti, da je netko od svećenika ikada rekao ijednu riječ u smjeru poticanja tolerancije. A čujem podmukle, dvosmislene izjave protiv suživota. Mislim da Crkva, grubo je reći, ali je to istina, na rafiniran način potiče mržnju prema različitima, a pogotovo nakon rata."
"Monstruozna je tvrdnja dr. Krizmanić kako Crkva na 'jedan rafiniran način potiče mržnju prema različitima'", rekao je Anton Šuljić, predstojnik Tiskovnog ureda Hrvatske biskupske konferencije. U pravu je gospodin Šuljić. Da je gospođa Krizmanić ikad otvorila stranicu www.kastav-crkva.com, drukčije bi zborila. Okej, ja sam je otvorila za nju. Što na njoj rafinirano ispisuje velečasni Jurčević?

"Budući da se namjerno prešućuje spominjanje ogromnih žrtava HRVATSKOG NARODA - kako u Domovinskom ratu, tako i prije - odlučili smo ovdje barem djelomično pridonositi njihovom spomenu. Stranica je zaživjela dana 10. kolovoza 2004. na dan sv. Lovre mučenika, a na internet je stavljena 12. kolovoza 2004. Biti će redovito nadopunjavana podatcima koji će se temeljiti na najvećoj mogućoj sigurnosti i provjeri. Sve korisne primjedbe kao i nadopunu iznesenih podataka rado prihvaćamo isključivo na:
fjurcevic@vip.hr

Iz niže navedenih župa abecednim ćemo redom prikazati popis žrtava srpskih četničkih divljanja, klanja i ubijanja izvršenih za vrijeme okupacije u Domovinskom ratu na Kordunu i dijelu Like. Pripominjem da je u pripremi i popis Hrvata koje su četničke bande poubijale za vrijeme 2. svjetskog rata te nakon što su se isti pretvorili 1945. u partizane, onda i partizanskih klanja i ubijanja koja su se na Kordunu sa hrvatskim življem događala sve do 1955. godine.
Ovo posebno na znanje drugu Ivanu Fumiću - a i njemu sličnima - koji je prije dvije godine izjavio da "partizani nisu nikada, nigdje i ni na koji način počinili zločine". Druže Fumiću, koliko si imao godina kada je započeo 2. svjetski rat?! Ako nisi čuo za Bleiburg i duboke i krvave jame Tvojih i Titinih partizana nakon 1945. diljem Hrvatske, da li si čuo za Titin Goli otok? Da li Ti je poznata Jazovka? Da li Ti je poznata jama u Kostreni i najnovija otkrića (2004.) partizanskih zločina u Grižanama kod Crikvenice? Znaš li što su to fojbe? Jesi li čuo za "Rat nakon rata" Koste Nađa te partizanski, a ne samo ustaški, Jasenovac? Znaš li Ti i svi Tvoji tzv. antifašisti da su talijanski fašisti vršili zločine nad sebi tuđim, hrvatskim narodom, a Vi partizani nad svojim vlastitim, i to navećim dijelom nakon rata? Jesi li čuo za zatvor u Savskoj u Zagrebu nakon "oslobođenja" te teška mučenja i ubijanja ljudi koji su bili krivi samo zato što su Hrvati?

Kako to da veliki broj Tvojih "antifašista" prima danas talijanske mirovine. Ako Tebi i Tvojima to nije poznato, prošeći malo po Istri u koju dolaze te mirovine, ili pitaj Jakovčića da Tebi i pomlađenom SAB-u dostavi točne podatke. I znaj, druže Fumiću: Istru je bez prolijevanja krvi pripojio matici Hrvatskoj na Pariškoj mirovnoj konferenciji svećenik BOŽO MILANOVIĆ, a ne Tvoji, druže Fumiću. Uostalom, uskoro ćeš 'pred sudište božje' pa će Ti biti sve prilično jasno. Od toga je Tebe valjda i strah, pa sve više gubiš živce i oko sebe vidiš samo ustaše kako bi valjda opravdao teške, krvave i do sada potpuno zatajivane i nekažnjene zločine svojih partizanskih koljača, među kojima je sigurno bio ogroman broj pravih rodoljuba i idealista kojima su se partizanski krvnici vješto pokrivali, što Ti i Tebi slični, druže Fumiću i danas činite. Zašto si upravo Ti, druže Fumiću, dao razoriti obilježja mučenja i ubijanja na Golom otoku te isto to Tvoje i Titino stratiše vlastitih drugova pretvoriti u ugodno boravište i hotel 'A' kategorije? Došlo je vrijeme da se o tome više ne mora šutjeti. Ti i Tebi slični šutite na stranice Veritasa četnika Štrpca na čijem popisu ima Srba iz Gospića koji su se osobno javili da ih 'ustaše nisu zaklale' te da su živi i zdravi, što Tebi, Tvojima i haškim istražiteljima očito nije dovoljno da ne uzimate ozbiljno te podatke. Razbijanju te protuhrvatske šutnje nastojat će pridonijeti i ova stranica, a ako Tebi i Tvojima još štogod nije jasno, javi mi se na:
fjurcevic@vip.hr

Za sada ćemo imenovati samo žrtve Domovinskog rata od 1991.-1995. i to iz sljedećih župa:
CETINGRAD, SLUNJ, LAĐEVAC, CVITOVIĆ, HRVATSKI BLAGAJ, RAKOVICA, DREŽNIK GRAD, VAGANAC, KORENICA I SABORSKO.
Također pripominjem da su sve niže navedene žrtve ubijene dva puta: prvi put kad su ih srbočetnici ubili, a drugi put kada mi sami o njima šutimo. Uz ova dva puta neki su ubijeni čak i treći put, i to kad su ih njihovi krvnici tako duboko zakopali da ih se ne nađe. Takove ćemo posebno obilježiti. U navedenim župama Srbi su ubili ili zaklali 343 žitelja - 98% civili, žene i starci. I oni bi se sada vratili kao da ništa nije bilo: Hrvati su se sami poubijali, crkve su se same razorile i kuće su se same srušile..."
Tko to kaže, tko to laže da je Crkva u Hrvata rafinirana?

Vezane vijesti

Umro Munib Suljić

U petak popodne, u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj, umro je pritvorenik Munib Suljić. Točno vrijeme i mjesto pokopa, zbog što manjeg publiciteta,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika