17.01.2006. / 10:33

Autor: Nacionalova redakcija

IZRUČENJE

Australski senator poziva na uhićenje Kapetana Dragana

Senator Joe Ludwig: "Svaki puta kada naša vlada dobije zahtjev za međunarodnom pomoći vezanoj uz moguće počinitelje ratnih zločina, počinje se odugovlačiti"

Iako je raspisana međunarodna tjeralica, australske vlasti pričekat će formalni zahtjev za uhićenje Kapetana Dragana, objavili su u ponedjeljak australski mediji . Tamošnji senator Joe Ludwig upozorio je na ravnodušnost australske Vlade i rekao: "Svaki puta kada naša vlada dobije zahtjev za međunarodnom pomoći vezanoj uz moguće počinitelje ratnih zločina, počinje se odugovlačiti". Ludwig je pozvao  australskog glavnog državnog tužitelja Phillipa Ruddocka te ministra pravosuđa Chrisa Ellisona da donesu konačnu odluku o tome hoće li Vasiljković biti uhićen i izručen Hrvatskoj. Australski News upozorava da bi se Kapetan Dragan mogao bez problema dati u bijeg jer na njegovu australsku putovnicu nisu stavljene nikakve restrikcije, a policija i Vlada ne žele reagirati.

Vezane vijesti

Kapetana Dragan uskoro u Hrvatskoj?

Kapetana Dragan uskoro u Hrvatskoj?

Australski Federalni sud odbacio je u petak žalbu kojom je osumnjičeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznat i kao "kapetan Dragan", želio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika