Objavljeno u Nacionalu br. 531, 2006-01-16

Autor: Emerik Gudelj

GAZETA

Upitna dotjeranost hrvatskih političarki

Modni stilist ocjenjuje dame u hrvatskoj politici

U ponedjeljak 16. siječnja hrvatski predsjednik Stjepan Mesić bio je domaćin primanja za diplomatski zbor akreditiran u Zagrebu. Iako se na ovakvim prijemima očekuje da su odjevne kombinacije naših političara i političarki crne, tamnoplave, ukratko dosadne, a svi se opravdavaju zadanim dress codom, da to nije uistinu uvjetovano baš tako, dokazala je Kolinda Grabar-Kitarović odjenuvši svečaniji komplet zagasito crvene boje (rubin crvene), što je za pohvalu, kao i njezine zlatne salonke. No tu pohvale završavaju.
  Previše sjajna tekstura šantung svile, koja više nije najmodernija, a nikad nije ni bila dobar izbor “od glave do pete”, ovoj kombinaciji daju “tetkasti” dojam. Gospođa Grabar-Kitarović je mlada moderna političarka koja ima fizičke predispozicije da svoj vizualni identitet izgradi mnogo kvalitetnije i urbanije, a ne da joj imidž europske dame osmišljavaju ukućani i prijateljice. Inače, prateći njezin stil, zna pogoditi dobre poslovne kombinacije. Kod gospođe Kitarović me začuđuje zašto uporno želi izgledati starije.
  Ugodno iznenađenje na prijemu, svojim stylingom priuštila je Vesna Škare-Ožbolt. Iako očekivana kombinacija, izborom čipkastih dodataka i velur ovratnikom, običnom crnom odijelu dodan je svečaniji štih, u skladu s dress codeom, a gospođa Škare-Ožbolt dobila je na ženstvenosti. Ovoga puta ležernije podignuta kosa pravi je izbor. Ona je dokaz da kritike mogu uroditi plodom.
  Jako loš kroj suknje i jakne gospođu Vesnu Pusić čini “zdepastom” što u stvarnosti nije. Najgore na svemu su čarape, koje niti su moderne niti ženstvene, a kad se fotografiraju zbog svoje sjajne površine, noga izgleda dvostruko deblja. Ni odabir cipela nije najsretniji. Puno bolji izbor bila bi salonka s višom potpeticom, koja bi figuru gospođe Pusić barem malo učinila vitkijom. Ova kombinacija je dokaz kako krivi odabir odjevnih predmeta osobu koja inače ima dobru figuru može vizualno učiniti neatraktivnom.

Vezane vijesti

Izbor Nikolića bez utjecaja na suradnju s Hrvatskom

Izbor Nikolića bez utjecaja na suradnju s Hrvatskom

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je za beogradski dnevnik ''Politika'' od nedjelje kako je nedavni izbor Tomislava… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika