21.02.2006. / 11:59

Autor: Tina Zlatar

IZRAEL-PALESTINA

Hamas pregovore s Izraelom nazvao gubitkom vremena

Odluka o eventualnim pregovorima s Izraelom bit će donesena kad židovska država prizna prava Palestinaca i povuče se s njihovih teritorija.

Hamas će donijeti oduku o eventualnim pregovorima s Izraelom tek kad oni priznaju prava Palestinaca i povuku se s njihovih teritorija, izjavio je politički čelnik radikalnog palestinskog pokreta Hamasa Khaled Meshaal u utorak na konferenciji za novinare. «Izraelsko čelništvo se nastoji izolirati preko unilateralnih poteza kako bi zajamčilo sigurnosne interese Izraela, ne vodeći pritom računa o interesima Palestinaca i zbog toga su pregovori s Izraelom na takvim temeljima gubitak vremena» rekao je Meshaal u pokušaju da umanji važnost izraelske odluke o zamrzavanju sredstava namijenjenih Palestinskoj samoupravi. Iako je odluku ocijenio nepravednom, Meshaal je kazao da se potrebna sredstva mogu kompenzirati uz pomoć arapskog i islamskog svijeta. Podsjetimo, izraelska vlada odlučila je zalediti pomoć Palestinskoj samoupravi te je pozvala međunarodnu zajednicu da učini isto. Odluka je donesena kao znak prosvjeda protiv inauguracije palestinskog parlamenta kojim dominira radikalna islamistička skupina Hamas koja Izraelu osporava pravo na postojanje.

Vezane vijesti

'Izraelu Gaza poligon za napad na Iran'

'Izraelu Gaza poligon za napad na Iran'

Izrael se Pojasom Gaze služi kao poligonom za testiranje svojih vojnih sposobnosti za napad na Iran, rekao je Haled Mešal, čelnik islamističkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika