18.03.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

BAGHDAD

PETER ARNETT PONOVNO IZVJEŠTAVA IZ BAGHDADA

PETER ARNETT PONOVNO IZVJEŠTAVA IZ BAGHDADA

Peter Arnett, slavni američki reporter, koji se proslavio 1991. godine za Zaljevskog rata, jer je jedini ostao da izvještavati tijekom rata, ponovno je u Baghdadu gdje namjerava ostati i nakon što počne američki napad. On sada, međutim, više ne radi kao 1991. godine za CNN, nego je došao u Baghdad radeći za televizijsku produkciju slavnog zemljopisnog magazina “National Geographic”, a javljat će se kao freelancer za američku TV-mrežu NBC, koja je sve svoje reportere iz Baghdada povukla. To je uradila i mreža ABC, ali su mreže CBS i CNN odlučile ostaviti svoje reportere u Baghdadu. Reporteri CNN-a Nick Robertson, koji ima velikog iskustva iz Afganistana, te Rym Brahimi, koja već dulje vrijeme izvještava iz Baghdada, odlučili su ostati u iračkom glavnom gradu, odakle će se javljati i nakon što napad počne. I reporterka CBS-a Lara Logan odlučila je ostati u Baghdadu.
Velika većina drugih novinara napušta Baghdad. Donedavno je u Baghdadu bilo 430 novinara, sada se broj smanjio na 300, a do srijede navečer, kada ističe ultimatum Saddamu Husseinu broj će se drastično smanjiti, te će ih ostati možda desetak. Neke od redakcija zapadnih medija naredile su evakuaciju čak i onih svojih novinara, koji su bili spremni dobrovoljno ostati.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika