23.03.2006. / 18:10

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

Polančec odgovorio SDP-u

"Niti me je SDP postavio niti će me smijeniti", odgovorio je u četvrtak novinarima potpredsjednik Vlade Damir Polančec na sastanku s predstavnicima Udruge radničkih sindikataHrvatske o privatizaciji HŽ-a na SDP-ovu inicijativu da mu se izglasa povjerenje zbog 'slučaja Liburnija'. Ocijenio je tu inicijativu kao nedostatak bilo kakvih pametnih ideja i izvlačenjem davno razjašnjenih stvari. "Radi se o izvlačenju davno razjašnjenih stvari koje su jasne svima osim SDP-u, o "podgrijanoj juhi" koja nije ukusna nikome pa neće biti ni njima, kazao je Polančec. "Netko tko nije znao i nije imao hrabrosti riješiti problem već ga multiplicirati danas se budi kao uspavana Trnoružica", ocjenjuje Polančec.

U četvrtak je Predsjednik SDP-a Ivica Račan, zatražio ostavku Potpredsjednika hrvatskog Sabora Damira Polančeca zbog slučaja "Liburnija". SDP je tako ponovno aktualizirao pitanje spornog povrata navodnog duga Dom Holdingu, koji je Vlada Ive Sanadera kompenzirala dodjeljivanjem dionica Liburnije, da bi nakon protesta javnosti i lokalnih čelnika tu odluku povukla. Prema tvrdnjama SDP-a, PIF-ovima Vlada nije niti bila dužna, jer je dug od 570 milijuna kuna već bio isplačen, tako da je prijenosom imovine Liburnije, koja je procijenjena na milijardu i 200 milijuna kuna, Vlada Dom Holdingu umalo poklonila 700 milijuna kuna. SDP-ovci smatraju Polančeca odgovornim, jer je upravo on bio zadužen da u ime Vlade pregovara i zakljućuje poslove sa Holdinzima.

Vezane vijesti

Vlada nezakonito vratila Liburniju

Vlada nezakonito vratila Liburniju

Zbog afere Liburnia Vlada je sredinom prošlog tjedna nastavila potkopavati pravnu sigurnost u zemlji i slati proturječne signale stranim ulagačima.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika