11.05.2006. / 10:54

Autor: Hrvoje Perinić, Ante Pavić, Marko Nišević

SKANDAL U METKOVIĆU

Jambo: I mene politički progone

"Jambo je našoj službenici zaprijetio u smislu "zapamtit ćeš me ti" na način koji se kvalificira kao prijetnja službenoj osobi i mi smo po zakonu kako smo i dužni pokrenuli kaznenu prijavu". Jambo tvrdi da se radi o političkom progonu protiv njega

Protiv Stipe Gabrića-Jamba Policijska uprava Dubrovačko-neretvanske županije u četvrtak je pokrenula kaznenu prijavu zbog prijetnje službenoj osobi. Kako Nacional saznaje, Jambo je zaprijetio policijskoj službenici, no u PU nisu željeli reći o kojem se događaju točno radi, iako su prethodno naznačivali da se radi o incidentu prilikom postavljanja ograde oko njegovog kamenoloma, koji je unatoč zabrani nastavio s radom. Glasnogovornik PU Dubrovačko-neretvanske Ivan Kukrika potvrdio je za Nacional cijeli događaj: "Jambo je našoj službenici zaprijetio u smislu «zapamtit ćeš me ti» na način koji se kvalificira kao prijetnja službenoj osobi i mi smo po zakonu, kako smo i dužni, pokrenuli kaznenu prijavu". Kukrika je potvrdio da je Jambo vikao "vidjeli bi vi svoga boga da sam ja tada bio u Metkoviću", dok se policijsko priopćenje u cijelosti tek očekuje. Kako saznajemo iz Policije, službenicu Odsjeka gospodarskog kriminaliteta, koja je provodila istragu nad tvrtkom Jambo d.o.o. nazvao je Stipe Gabrić Jambo 4. svibnja oko 8.40 ujutro i povišenim glasom je grubo izvrjeđao i zaprijetio.

Nacional je razgovarao s Jambom o slučaju prijetnje službenoj osobi zbog koje je protiv njega podignuta kaznena prijava, te tvrdi da događaj nije vezan uz zatvaranje kamenoloma: «U kamenolomu nisam bio već tri mjeseca! S dotičnom osobom obavio sam telefonski razgovor u kojem nije bilo nikakvih prijetnji, ta osoba je smiješna! Za ove tvrdnje imam četiri svjedoka» kazao je Jambo. Smatra da je riječ o političkoj kaznenoj prijavi, a izjavu glasnogovornika PU Dubrovačko-neretvanske županije, Ivana Kukrike smatra apsurdnom.

Najupućeniji HNS-ov čovjek u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, županijski i gradski vijećnik, te izgledni kandidat za dožupana, Andro Vlahušić, koji je tek saznao za navedeni događaj, tvrdi: «HNS je koalicijski partner sa Gabrićevom listom na županijskoj razini, a ne sa konkretnom osobom. Jambo je samo vijećnik u županijskom vijeću i kao takvog ga i tretiramo.» Vlahušić je naglasio da je svatko nevin, dok mu se ne dokaže krivnja, te smatra ovu vijest isključivo medijski interesantnom. «Ne znam da li Jambu netko pakuje, ali podsjećam vas da su svi sudski postupci protiv njega završili oslobađajućom presudom.» Na pitanje da li će HNS raskinuti koaliciju sa Jambom ukoliko eventualna kaznena prijava završi osuđujućom presudom, Vlahušić je izjavio da će o tome u HNS-u odlučiti kada, i ako se takva situacija dogodi.

Potpredsjednica SDP-a Željka Antunović izjavila je da ne želi komentirati slučaj jer nema informacije o tim događanjima, ali da joj sam slučaj zvuči prilično neuvjerljivo budući da, kako je rekla, "ne može zamisliti Stipu Gabrića Jamba kako prijeti policijskoj službenici". Pri tome je naglasila da je Gabrić u posljednje vrijeme izložen raznim pritiscima od strane različitih institucija hrvatske države, motiviranima političkim obračunom s njim.

Jambo je se nije uzrujavao previše oko toga da li će HNS i SDP raskinuti koaliciju s njegovom nezavisnom listom nakon podizanja kaznene prijave, te samo kratko komentirao rekavši da je to njihova stvar.

Vezane vijesti

Jambo najbogatiji saborski zastupnik

HSS-ov Stipe Gabrić Jambo najbogatiji je među novoizabranim saborskim zastupnicima. U imovinskoj kartici naveo je da posjeduje nekretnine vrijedne 30… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika