15.05.2006. / 13:38

Autor: Antun Bertić

PRAVOSUĐE

Glavaš: U ovoj državi me više ništa ne čudi

Glasnogovornica Državnog odvjetništva Martina Mihordin izjavila je za Nacional da Državno odvjetništvo očekuje odluku Vrhovnog suda i da prije te odluke neće ništa poduzimati u "slučaju Glavaš"

Branimir Glavaš je izjavio za Nacional da je iznenađen objavom nekih medijia da će Državno odvjetništvo podići optužnicu protiv njega dok se Vrhovni sud ne očituje o slučaju. "S obzirom u kojoj državi živimo ne bi se više ničemu čudio" izjavio je Glavaš i nastavio da Državno odvjetništvo ne može protiv njega podići nikakvu optužnicu prije nego se ne izjasni Vrhovni sud. "Tek ako taj sud odluči da se pokrene istraga, ja i tužitelj ćemo dati iskaz istražnom sucu, koji će tek tada odlučiti hoće li se podići optužnica protiv mene ili će se od nje odustati" naglasio je Glavaš. Treba napomenuti da se u prostorijama Vrhovnog suda već nalaze televizijske ekipe.

Glasnogovornica Državnog odvjetništva Martina Mihordin izjavila je za Nacional da Državno odvjetništvo još uvijek nije dobilo odluku Vrhovnog suda i da prije te odluke neće ništa poduzimati u "slučaju Glavaš". Na pitanje kako komentira inicijativu da se postupak preseli iz Osijeka u Zagreb, Glavaš je odgovorio da se u Hrvatskoj sve politizira pa tako i sudski procesi. Glavaš je također izjavio da ako dođe do postupka neće angažirati odvjetnike, već će se branit sam.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika