06.07.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

SPLIT

SUDAC SLAVKO LOZINA, KOJI SUDI SLUČAJ RATNIH ZLOČINA U LORI, IZAZVAO PROMETNU NESREĆU PA POBJEGAO S MJESTA DOGAĐAJA

Predsjednik Županijskog suda u Splitu Igor Benzon vjerojatno nije znao da je sudac Slavko Lozina izazvao prometnu nesreću 18. travnja ove godine i zatim pobjegao s mjesta događaja, jer mu inače nešto više od mjesec dana kasnije ne bi povjerio suđenje za ratne zločine počinjene u Lori, piše u subotu Jutarnji list. Prometna je policija protiv Lozine podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći ozlijeđenoj osobi. Nakon toga je Županijsko odvjetništvo od Istražnog centra Županijskog suda zatražilo pokretanje istrage protiv Lozine.
Prema policijskom izviješću, Lozina se nepropisno prestrojio i prepriječio put drugom automobilu, čiji je vozač Đovani de Micheli Vitturi izgubio kontrolu nad vozilom koje se zatim prevrnulo. Lozina je pobjegao s mjesta događaja jer je, po njegovim riječima, žurio na servis, a usto je rekao da on nije izazvao nesreću, koja se , po njegovim riječima, dogodila 50 metara iza njegovog automobila.
‘Lozina laže da nije izazvao nesreću, a njegovo je osiguranje isplatilo štetu na mojem automobilu ’ – izjavio je Đovani de Micheli Venturi, inače srednjoškolski profesor u Splitu i otac osmero djece, koji je u nesreći slomio ključnu kost. Da sudac Lozina ne govori istinu, sugeriraju i izjave trojice očevidaca, od kojih je jedan svojim automobilom pojurio za Lozinom kako bi zapisao broj njegovih registarskih tablica i vidio mu lice kako bi ga identificirao.
Očekuje se da će Državno sudbeno vijeće ukinuti sudački imunitet Lozini kako bi se protiv njega mogla pokrenuti istraga.

Vezane vijesti

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

Bivši zamjenik predstojnika Ureda za zaštitu Ustavnog poretka Zdravko Mustač posvjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom da se Tomislava Merčepa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika