03.07.2006. / 08:58

Autor: Hrvoje Perinić

HAAG

Jović se nije pojavio u Haagu

Jovića se tereti zbog objavljivanja identiteta zaštićenog svjedoka, predsjednika Stjepana Mesića u prosincu 2000. godine u "Slobodnoj Dalmaciji"

Josip Jović nije se u ponedjeljak pojavio u Haagu na suđenje zbog nepoštivanje tog suda. "Nisam se odazvao zbog pogoršanoga zdravstvenog stanja supruge", izjavio je Jović, dodavši kako je u Haagu njegov pravni zastupnik koji će sucima pokušati objasniti situaciju u kojoj se našao zbog bolesti supruge. Jovića se tereti zbog objavljivanja identiteta zaštićenog svjedoka, predsjednika Stjepana Mesića u prosincu 2000. godine u "Slobodnoj Dalmaciji". Nakon uhićenja u listopadu prošle godine, Jović, bivši urednik tog lista, izjasnio se pred sudom da nije kriv. Za nepoštovanje suda bili su optuženi i Stjepan Šešelj, Marijan Križić i Domagoj Margetić, a njihove je optužnice glavna haaška tužiteljica Carla del Ponte povukla radi ekonomičnosti rada suda.

Vezane vijesti

UBIUDR: Josip Jović Junak Domovinskog rata

UBIUDR: Josip Jović Junak Domovinskog rata

Priznanje "Junak hrvatskog Domovinskoga rata" koje je Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) u suradnji s drugim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika