07.07.2006. / 16:40

Autor: Martina Zeković

HGK

Moralni kapitalizam u Hrvatskoj

Izvršni direktor organizacije "Caux Round Table", mreže najutjecajnijih globalnih industrijskih lidera, Stephen Young, održao je uvod u okrugli stol i ujedno promovirao svoju najnoviju knjigu «Moralni kapitalizam»

Pod pokroviteljstvom Predsjednika Stjepana Mesića u petak je u Vijećnici HGK u Zagrebu održan okrugli stol na temu "Hrvatske razvojno-gospodarske perspektive i koncepcija moralnog kapitalizma". Sastanak su organizirali Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika (HUM/CROMA) i Hrvatska gospodarska komora. Izvršni direktor organizacije "Caux Round Table", mreže najutjecajnijih globalnih industrijskih lidera, Stephen Young, održao je uvod u okrugli stol i ujedno promovirao svoju najnoviju knjigu «Moralni kapitalizam». Young je istaknuo da u svijetu postoji trend ponovnog promišljanja kapitalizma koji sve više inzistira na društvenoj odgovornosti kompanija u poslovanju. Prema njegovim riječima prednost društava u tranziciji je u slobodi inventivnog građenja društva i biranja vrijednosti koristeći najbolja dostupna iskustva. U skladu s tim, predsjednik Mesić je pozvao na suradnju sa svim susjednim državama kako bi bez strahova i sumnji ušli u Europu, ali i doveli Europu u Hrvatsku.

Vezane vijesti

HGK ponudila 22 investicijska projekta vrijedna više od 2,5 milijarde eura

HGK ponudila 22 investicijska projekta vrijedna više od 2,5 milijarde eura

"Italija je Hrvatskoj najvažniji partner u kontinuirano uravnoteženoj robnoj razmjeni. Italija je i drugi po važnosti ulagač u RH te 65 posto… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika