31.05.2002. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

FRANCUSKA – NOVINARI

RODILA PEARLOVA UDOVICA

Rodila sinčića Adama

PARIZ: Mariane Pearl, udovica američkog novinara Daniela Pearla, otetog i ubijenog u Pakistanu, rodila je u jednoj pariškoj klinici njihovo dijete. Rodila je dječaka, koji je dobio ime Adam. Bolnica je objavila da dječak ima 2800 grama, da je zdrav, te da se i majka dobro osjeća. Majka je dopustila novinarima da je snime s dječakom.

Kada je novinar američkog dnevnika “Wall Streeta Journala” Daniel Pearl otet u veljači u Karachiju njegova francuska supruga bila je također u Karachiju. Ona je također novinarka, pa ga je najčešće pratila u njegovim reporterskim aktivnostima, ali ovaj puta na sastanak s nekim pakistanskim islamskim ekstremistima, koje je Pearl želio intervjuirati u vezi uhvaćenog britanskog teroriste s bombom u cipeli Richarda Reida, nije otišla jer se zbog trudnoće nije osjećala dobro.

Pearla su otmičari nekoliko tjedana držali kao taoca, a mariane Pearl je nekoliko puta u svoje ime i u ime nerođenog djeteta molila otmičare da ga puste. Oni su ga smaknuli, a videosnimku smaknuća poslali medijima. Pakistanska policija uhitila je neke članove otmičarske grupe, te im sada sudi. Posmrtni ostaci, za koje se vjeruje da su pearlovi, pronađeni su u jednom grobu u predgrađu Karachija prije nekoliko tjedana, a u toku je analiza DNA da se vidi da li su to stvarno njegovi posmrtni ostaci. Njegovo tijelo bilo je raščerečeno na devet komada, a i glava mu je bila odsječena.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika