29.08.2006. / 09:13

Autor: Hrvoje Perinić

AVIONSKA NESREĆA

U SAD-u se srušila još dva zrakoplova

Zrakoplov Cessna sa sedam putnika i članova posade srušio se u teško pristupačnom, šumovitom području, oko 150 kilometara od Lexingtona, gdje se u nedjelju ubrzo nakon polijetanja srušio putnički zrakoplov kompanije Comair u kojemu je poginulo 47 osoba

Zrakoplov sa sedam putnika i članova posade srušio se u ponedjeljak kod Lexingtona, a kod Indianapolisa je pao zrakoplov s četiri osobe od koje su tri preživjele nesreću. Zrakoplov Cessna sa sedam putnika i članova posade srušio se u teško pristupačnom, šumovitom području, oko 150 kilometara od Lexingtona u saveznoj državi Kentucky, gdje se u nedjelju ubrzo nakon polijetanja srušio putnički zrakoplov kompanije Comair u kojemu je poginulo 49 osoba. Sudbina članova posade i putnika u Cessni za sada je nepoznata.
Zrakoplov je poletio iz Wichita Fallsa u Texasu, a njegovo odredište nije poznato jer pilot nije prijavio rutu leta. Druga zrakoplovna nesreća dogodila se kod Indianapolisa, gdje se mali jednomotorni zrakoplov s četiri osobe srušio u ribnjak. Iz zrakoplova punog vode svi su izvučeni živi, no u bolnici je naknadno preminuo pilot. On je zajedno s još dvoje putnika, članova obitelji, 2004. godine preživio tsunami na Indijskom oceanu.

Podsjetimo, američki istražitelji objavili su u ponedjeljak da je uzrok pada putničkog aviona kompanije Comair uzlijetanje sa krive staze. Zrakoplov je uzletio sa staze koja nije za komercijalnu upotrebu i koja je prekratka. Ostale pojedinosti nesreće u kojoj je poginulo 49 osoba, a jedina preživjela osoba je u kritičnom stanju, još se istražuju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika