22.09.2006. / 10:19

Autor: Martina Zeković

BANGKOK

Favoriti za premijera već poznati

Pukovnik Acra Tiprote iz Vijeća demokratskih reformi rekao je za Reuters da se potraga za premijerom sužava

Vođe vojnog udara na Tajlandu u petak su započeli s formiranjem komisije kako bi istražili navodnu korupciju koja se odvijala pod smjenjenim premijerom Thaksinom Shinawatrom i otpustili moćne policijske snage koje je vodio. Komisija bi trebala biti formirana od devet osoba koji će ispitivati Thaksina, njegove rođake i političke kolege. Vođe udara također su objavili da su otpustili nacionalnu policijsku upravu kojom je Thaksin predsjedao te su imenovali potpuno novu policijsku upravu kojoj će na čelu biti nacionalni šef policije koji je sudjelovao u udaru. Pukovnik Acra Tiprote iz Vijeća demokratskih reformi rekao je za Reuters da se potraga za premijerom sužava. "Vrlo su blizu imenovanja novog premijerai vjerojatno je da će se njegovo ime proslijediti caru na odobrenje u naredna dva dana", dodao je Tiprote. Vojni vođe su u petak postavili privremenu vladu te se obvezali da će u roku dva tjedna izabrati premijera koji će dobiti mandat za sastavljanje vlade i početi raditi na novom ustavu kako bi se sljedeće godine proveli izbori.
Među najvjerojatnijim favoritima su Supachai Panitchpakdi, bivši šef WTO-a i Pridiyathorn Devakula, šef centralne banke kojeg favoriziraju financijsko-industrijski krugovi.

Vezane vijesti

Aung San Suu Kyi slobodno se vratila u domovinu

Aung San Suu Kyi slobodno se vratila u domovinu

Mianmarska oporbena čelnica Aung San Suu Kyi u nedjelju se bez poteškoća vratila u domovinu iz višednevnog posjeta Tajlandu, prvom njezinu odredištu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika